« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
STRES

Znakovi stresa koje ne vidite svjesno

Dugotrajna izloženost stresu i tjeskobi, koja se potiskuje umjesto da se rješava, na koncu će ipak utjecati na izbijanje nekih simptoma koje možda radite i nesvjesno.

Grickanje noktiju nije nimalo bezopasno (Pexel)
Grickanje noktiju nije nimalo bezopasno (Pexel) (Arhiva)
Više o

stres

,

znakovi stresa

Stres je svuda oko nas, a i vas... od posla, izgubljenih poslova, dijeta, rada, djece, pandemije, loših šefova, nema što nema.

I kako sad biti normalan čovjek, pitamo mi vas?! Nije lako, naravno, a ono što je prilično važno jest činjenica da prepoznate znakove stresa koje ne vidite na prvu, a zapravo vas grickaju polako i jednoga dana se pokažu u pravom svjetlu - a to je obično prekasno.

Stoga, evo pet znakova stresa koje ste možda previdjeli...

Otpadanje kose - ako u kupaonici ili na češlju primijetite više dlaka to može biti znak skrivenog stresa. Čak i ako se u posljednje vrijeme nije dogodilo ništa strašno, gubitak kose događa se obično kasnije. Dakle, možda ćete gubitak primijetiti 6-12 tjedana nakon stresnog događaja.

Preznojavanje - ako se stalno znojite, to bi moglo biti zbog toga jer ste pretjerano tjeskobni.

Suha usta - ako ste stalno žedni, a niste jeli ništa slano, obratite pozornost na emocionalno zdravlje. Dugotrajna razdoblja stresa blokiraju žlijezde slinovnice, a kao uzrok javljaju se suha usta

Škrgutanje zubima - možda ćete tijekom dana ili spavanja nesvjesno grickati ili stiskati zube. Jedan od znakova da imate ovu naviku je bolna čeljust sljedećeg jutra. Također možete primijetiti da vam zubi izgledaju kraće nego inače. Jedan od najvećih uzroka ovome je stres.

Titranje oka - stres može dati neobične signale mozgu i mišićima lica. Kao posljedica toga, oko vam može nekontrolirano titrati. Možda ćete primijetiti pomicanje donjeg ili gornjeg kapka. To može potrajati tjednima ili mjesecima.

Sve ovo obično ide ispod radara... pa obratite pažnju...

20.01.2022. 14:59:18
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    20.01.2022. 19:14
    nakupi se s godinama
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh