« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
STVARNO?

Što trebate jesti? Ono što vam odgovara...

Dijetetičari tvrde da restriktivni režimi prehrane ne funkcioniraju zbog svojih pretjeranih ograničenja, a takvi su stavovi potkrijepljeni brojnim studijama

Jedite intuitivno
Jedite intuitivno (Arhiva)
Više o

hrana

,

prehrana

,

jelo

Što i kako jesti da bi se hranili zdravo, a da pritom smijete jesi i neke stvari koje bi zapravo trebale biti zabranjene... ili barem u većim količinama? Evo ideje, pa da vidimo možete li i vi ovako jesti....

Ovaj pristup hrani usredotočen je na povjerenje: vjerujete svom umu da sluša signale vašeg tijela i da jedete na način koji je zdrav za vas. Koncept se primjenjuje bez obzira na način života koji slijedite, piše Livekindly.

"Dio intuitivne prehrane je da se na svu hranu gleda kao na neutralnu", kaže registrirana dijetetičarka Heather Caplan. "Dopušteno nam je da imamo preferencije u hrani. Da uživamo u onome što jedemo. Binarno klasificiranje hrane kao "dobre" ili "loše" negira nijansirano iskustvo prehrane."

Prepuštanje vodstva profesionalcu pametan je potez kada eksperimentirate s intuitivnom prehranom.

Ali ako počinjete sami, registrirana dijetetičarka i nutricionistica Christine Byrne sugerira da slijedite neke smjernice.

Prvo, poštujte svoju glad (kada vam trbuščić kruli, nemojte to zanemariti). Dajte sebi dopuštenje da jedete što želite, kada želite i pokušajte zanemariti nametnuta pravila o hrani (poput kategorija "dobre" i "loše"). Osjetite svoju sitost.

U redu je jesti nakon što ste siti, svi to radimo. Ali pokušajte slušati što vam želudac govori. I prihvatite da vam sve to možda isprva neće djelovati normalno, pogotovo ako ste proveli puno vremena hraneći se po sasvim drukčijim prehrambenim principima.

Isprobajte... pa nam javiti kako vam ide!

20.01.2022. 13:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    20.01.2022. 19:13
    povrce lagana hrana rize krumpiri
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh