« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
OPREZ

Znakovi da bi vam stres mogao doći glave

Kako možete sa sigurnošću reći da je vaša razina stresa prešla granicu i počela nagrizati organizam

Prepoznajte simptome prije nego što puknete
Prepoznajte simptome prije nego što puknete (Dreamstime)
Više o

stres

,

koža

,

žgaravica

,

salo

,

simptomi

,

bolovi u mišićima

Izrazi poput "puknut ču od muke", "raspast ču se" i "poludjet ću" obično su praćeni potpunim kaosom u glavi i predstavljaju siguran znak da vam je razina stresa prešla sve granice, no uz to ima dovoljno fizičkih simptoma na koje treba obratiti pažnju na vrijeme.

Hormoni stresa dokazano uzrokuju višak sala na trbuhu i pojačavaju apetit, pa ako su vam noćni pohodi na hladnjak prešli u naviku, razmislite zašto se to događa jer visceralna mast povećava rizik od moždanog udara, dijabetesa tipa 2, demencije i kardiovaskularnih bolesti.

Koža je također ogledalo zdravlja, pa se stres jasno može prepoznati na licu jer oslobađa neuropeptide i ostale kemikalije koje uzrokuju upale na licu, a najbolji znak je pojava bubuljica na licu ili povećavanje postojećih.

Stres povećava i nakupljanje plaka na zubima, a kako lučenje kortizola uzrokuje slabljenje imunološkog sustava i upale desni, kad primjetite krv na četkici za zube, došlo je vrijeme za odmor.

Ako vam nakon svakog obroka cigla u želucu postaje sve veća, žgaravica vas prži kao nikad prije i imate problema s probavom, budite sigurni da je stres počeo uzimati svoj danak, jer vam je pokvario prehrambene navike i natjerao vas na brzu i nezdravu hranu. Sjedite i pojedite u miru zdrav obrok svakoga dana i odviknite se usputnih zalogaja tijekom radnog vremena.

Kad svemu gore navedenom dodamo napetost mišića u cijelom tijelu i bolove u ramenima, vilici i uglovima očiju, možete biti potpuno sigurni da ćete fraze s početka članka početi koristiti čak i kad razgovarate sa sobom u ogledalu, stoga, pakirajte kofere i nestanite u nepoznatom smjeru, na mjesto gdje nema signala za mobitel, interneta i televizije.

12.08.2013. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh