« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
TRAGEDIJA

Odgođena deložacija, Nikola Frlan u Hitnoj

Pratite live stream pokušaja sprječavanja najavljene deložacije obitelji Frlan

Živi zid ne dozvoljava deložaciju
Živi zid ne dozvoljava deložaciju (Screenshot)
Više o

deložacija

,

Živi zid

,

live stream

,

obitelj Frlan

Deložacija obitelji Frlan najavljena je za 10 sati, ali je policija pokušala već u 7 ujutro blokirati ulicu i spriječiti postavljanje živog zida uhićenjem okupljenih prosvjednika.

Ipak, okupilo se dovoljno ljudi da tijelima blokiraju ulaz policiji pa je trenutno pat pozicija u kojoj i jedna i druga strana ne namjeravaju popusiti. Aktivisti Živog zida pozivaju građane da im se pridruže u Aninoj ulici kako osmeročlana obitelj ne bi završila na cesti.

Podsjećamo, radi se o aferi prodaje kuće obitelji Frlan zbog neredovite otplate kredita Zagrebačkoj banci u kojoj je obitelj saznala da im je kuća prodana na dražbi nakon tri mjeseca. 

Osmeročlana obitelj Frlan 1995. u Zagrebačkoj banci podigla je kredit u iznosu od 193 tisuće njemačkih maraka, odnosno oko 85 tisuća eura. Banci su tada uplatili i depozit od 64 tisuće maraka, a do danas su ukupno otplatili 169 tisuća eura. Zbog neredovite otplate kredita banka je prodala kuću, a obitelj je za to doznala tek nakon tri mjeseca, kaže Željka Frlan.

Prema zadnjim vijestima, deložacija je odgođena, a oko 11.30 je Nikola Frlan, glava obitelji odvezen kolima Hitne pomoći jer mu je pozlilo. Frlan je inače srčani bolesnik, a u kući žive supružnici Frlan, njihovo dvoje djece, baka, nećakinja i šogor te njihovo dijete. 

Kad su se povukli policija i ovršitelji okupljeni su klicanjem Pobjeda! Pobjeda! proslavili odgodu deložacije i polako se razišli.

Obitelj Frlan je do sada pokrenula šest postupaka na sudu kako bi osporili prodaju svoje kuće.

28.02.2013. 11:09:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    nASTOR
    28.02.2013. 11:30
    NAŠ SVJET JE POSTAO TUŽNO MJESTOOOO
    NAŠ SVJET VODE ONI KOJI MOGU GAZITI PREKO MRTVIH TIJELA

    http://www.youtube.com/watch?v=PkqDKIxa5xM

    sajam TAŠTINE
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh