« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
SVI NA ULICE

Occupy Croatia poziva na nastavak prosvjeda

Vrijeme isto, petak u 17 sati, mjesto isto, u nadi da će se pridružiti još gradova i još ljudi

Obranite javna dobra
Obranite javna dobra (Arhiva)
Više o

prosvjed

,

Occupy Croatia

,

Anonymous Croatia

Occupy Croatia i Anonymous Croatia zovu vas i ovaj petak na prosvjede protiv tajkuna i političara i njihovog Zakona o strateškim investicijskim projektima RH. Evo priopćenja:

Uzimamo si za cilj - obraniti javno dobro koje pripada svima nama i boriti se za poboljšanje socijalnih prava i životnog standarda građana.

Zajedno s Anonymous Croatia, nastavljamo borbu protiv Zakona o strateškim investicijskim projektima RH i političko-tajkunskih "elita", te pozivamo građane diljem zemlje da, u petak 1.3.2013. u 17h, izađu na trgove i pokažu svoje nezadovoljstvo. Nakon što smo na prošlotjednom prosvjedu poručili Vladi ''Pipl dont trast ju'', te pokazali da nezadovoljne građane ni velike količine snijega ne sprječavaju da izađu na ulice, očekujemo još veći odaziv i podršku ovoga tjedna, a posebno pozivamo nezaposlene.

Mi ne želimo rušiti, mi želimo graditi, graditi bolje, pravednije društvo, poručuju prosvjednici. Glavni je cilj ovih prosvjeda spriječiti donošenje Zakona o strateškim investicijskim projektima RH i onemogućiti novi val privatizacije, ovaj puta uključujući naše prirodne resurse.
Jedan je od naših zahtjeva i promjena uvjeta za referendum. Referendumom se povećava utjecaj građana u procesima političkog odlučivanja, što u konačnici može imati pozitivan utjecaj na razvoj demokratske političke kulture.

Izmjenom Zakona o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne i područne (regionalne) samouprave, smanjio bi se broj potrebnih potpisa sa 10% na 5% ukupnog glasačkog tijela, a produžio bi se rok za prikupljanje potpisa sa 15 na 30 dana. Vjerujemo da bi tom izmjenom krenuli prema demokratskoj državi i podsjećamo da je Zoran Milanović prije dolaska na vlast obećavao smanjenje broja potpisa na 200.000.

U Zagrebu je okupljanje kao i dosad na Trgu bana Josipa Jelačića, u Rijeci ispred Radio Rijeke, u Puli Trg Portarata, u Poreču na Trgu Slobode, u Splitu na Peristilu, Bjelovarčani se nalaze kod panonskih kitova, Sisak kod sata, Varaždin i Slavonski brod na Korzu, Metković na Trgu kralja Tomislava, a Čakovec kod Centra za kulturu Čakovec (Trg Republike bb).

Za ostale gradove još nemamo podatke, a sve nove obavijesti biti će na fb stranicama Occupy Croatia i Anonymous Croatia.

Ovoga petka dođi i ti i digni svoj glas protiv političko-tajkunskih "elita"!

26.02.2013. 20:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh