Metro-portal.hr

objavljeno 28.02.2013. 11:09:00
TRAGEDIJA

Odgođena deložacija, Nikola Frlan u Hitnoj

Pratite live stream pokušaja sprječavanja najavljene deložacije obitelji Frlan

Živi zid ne dozvoljava deložaciju
Živi zid ne dozvoljava deložaciju (Screenshot)

Deložacija obitelji Frlan najavljena je za 10 sati, ali je policija pokušala već u 7 ujutro blokirati ulicu i spriječiti postavljanje živog zida uhićenjem okupljenih prosvjednika.

Ipak, okupilo se dovoljno ljudi da tijelima blokiraju ulaz policiji pa je trenutno pat pozicija u kojoj i jedna i druga strana ne namjeravaju popusiti. Aktivisti Živog zida pozivaju građane da im se pridruže u Aninoj ulici kako osmeročlana obitelj ne bi završila na cesti.

Podsjećamo, radi se o aferi prodaje kuće obitelji Frlan zbog neredovite otplate kredita Zagrebačkoj banci u kojoj je obitelj saznala da im je kuća prodana na dražbi nakon tri mjeseca. 

Osmeročlana obitelj Frlan 1995. u Zagrebačkoj banci podigla je kredit u iznosu od 193 tisuće njemačkih maraka, odnosno oko 85 tisuća eura. Banci su tada uplatili i depozit od 64 tisuće maraka, a do danas su ukupno otplatili 169 tisuća eura. Zbog neredovite otplate kredita banka je prodala kuću, a obitelj je za to doznala tek nakon tri mjeseca, kaže Željka Frlan.

Prema zadnjim vijestima, deložacija je odgođena, a oko 11.30 je Nikola Frlan, glava obitelji odvezen kolima Hitne pomoći jer mu je pozlilo. Frlan je inače srčani bolesnik, a u kući žive supružnici Frlan, njihovo dvoje djece, baka, nećakinja i šogor te njihovo dijete. 

Kad su se povukli policija i ovršitelji okupljeni su klicanjem Pobjeda! Pobjeda! proslavili odgodu deložacije i polako se razišli.

Obitelj Frlan je do sada pokrenula šest postupaka na sudu kako bi osporili prodaju svoje kuće.

28.02.2013. 11:09:00
http://metro-portal.hr/zivi-zid-sprjecava-delozaciju-obitelji-frlan/76742/