« Žene
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
STIL ŽIVOTA

Žene zbog nezdravih navika izgledaju 4 godine starije

Iako danas žele izgledati mlađe nego ikad prije, žene ne čine puno za svoje zdravlje kako bi to i ostvarile

Žene zbog nezdravih navika izgledaju 4 godine starije
Žene zbog nezdravih navika izgledaju 4 godine starije (Shutterstock)
Više o

žene

,

nezdrava prehrana

,

stil života

,

nezdrav život

Nezdrave navike poput pušenja, alkohola ili nezdrave prehrane utječu na to da žene u prosjeku izgledaju 4.25 godine starije nego što zbilja jesu, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji. Kako prenosi Daily Mail, žene žele izgledati mlađe više nego ikada, ali sve manje im to uspijeva, a kriv je njihov nezdrav način života.

Istraživanje provedeno među 8.000 Britanki starijih od 25 godina pokazalo je da se 25 posto žena 10 minuta dnevno brine zbog starenja, ali malo njih nešto čini kako bi živjele zdravije. Tako 40 posto ispitanica redovito boravi na suncu bez zaštite, 25 posto jede brzu hranu dva do tri puta tjedno, a prosječna žena godišnje popije 448 jedinica alkohola i popuši 894 cigareta.

>> Debljanje je najveći strah i zdravih i zadovoljnih žena

Koliko žene brine njihov izgled pokazuje i podatak da je čak trećini ispitanica najveća briga da će izgledati manje privlačno, a jedna od deset žena u dobi između 51 i 55 godina strašno se boji da izgleda poput svoje majke. Osim toga, 10 posto žena u dobi od 25 do 66 godina kaže da bi pristale na injekciju koja bi ih pomladila, devet posto žena pristalo bi na plastičnu operaciju, a 66 posto žena priželjkuje ''makeover'' koji bi im pomogao da izgledaju mlađe.

04.03.2013. 18:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh