« Žene
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
CIKLUSI

Žene za vrijeme ovulacije traže macho partnere

Nije baš lako doznati u kojoj je fazi ciklusa neka žena, ali macho tipovima definitivno se isplati potruditi

Macho tipovi imaju prolaz za vrijeme ovulacije
Macho tipovi imaju prolaz za vrijeme ovulacije (Shutterstock)
Više o

žene

,

menstrualni ciklus

,

seksualna privlačnost

,

muškarci

,

plodni dani

,

ovulacija

,

alfa mužjak

,

nježan muškarac

Ako ste nježan i pouzdan partner svojoj dragoj, postoje oni dani u mjesecu kad vam nije jasno zašto ne dobivate jednake signale od nje. E, pa znanstvenici su pronašli odgovor na to pitanje, i to upravo u menstrualnom ciklusu.

Naime, u vrijeme ovulacije žene osjećaju manje seksualne privlačnosti prema takvim muškarcima. Istraživanje Sveučilišta Kalifornija o kvaliteti seksa i osjećajima privlačnosti u različitim fazama menstrualnih ciklusa, i pokazalo se da one koje imaju macho partnera u vrijeme ovulacije imaju pojačanu seksualnu želju, dok su one s finim partnerima izbjegavale seks i gledale druge muškarce. 

Tijekom plodnih dana muškarci koji su submisivniji u odnosu često se nađu pod lavinom kritika.

Za utjehu nježnijim muškarcima, macho likovi s većim razinama testosterona ipak su nepoželjniji partneri zbog svoje nagle ćudi, čestih promjena rapoloženja i manjka razumijevanja za partnericu.

Seksualna privlačnost je, objašnjavaju znanstvenici, uvjetovana biologijom jer macho muškarci ženama tijekom plodnih dana izgledaju kao najbolji izbor za zdravo i snažno potomstvo, no čim ovulacija prođe, nastupa razumska reakcija i žene počinju više cijeniti partnera koji se bolje odnosi prema njima. 

28.10.2012. 09:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh