Metro-portal.hr

objavljeno 28.10.2012. 09:45:00
CIKLUSI

Žene za vrijeme ovulacije traže macho partnere

Nije baš lako doznati u kojoj je fazi ciklusa neka žena, ali macho tipovima definitivno se isplati potruditi

Macho tipovi imaju prolaz za vrijeme ovulacije
Macho tipovi imaju prolaz za vrijeme ovulacije (Shutterstock)

Ako ste nježan i pouzdan partner svojoj dragoj, postoje oni dani u mjesecu kad vam nije jasno zašto ne dobivate jednake signale od nje. E, pa znanstvenici su pronašli odgovor na to pitanje, i to upravo u menstrualnom ciklusu.

Naime, u vrijeme ovulacije žene osjećaju manje seksualne privlačnosti prema takvim muškarcima. Istraživanje Sveučilišta Kalifornija o kvaliteti seksa i osjećajima privlačnosti u različitim fazama menstrualnih ciklusa, i pokazalo se da one koje imaju macho partnera u vrijeme ovulacije imaju pojačanu seksualnu želju, dok su one s finim partnerima izbjegavale seks i gledale druge muškarce. 

Tijekom plodnih dana muškarci koji su submisivniji u odnosu često se nađu pod lavinom kritika.

Za utjehu nježnijim muškarcima, macho likovi s većim razinama testosterona ipak su nepoželjniji partneri zbog svoje nagle ćudi, čestih promjena rapoloženja i manjka razumijevanja za partnericu.

Seksualna privlačnost je, objašnjavaju znanstvenici, uvjetovana biologijom jer macho muškarci ženama tijekom plodnih dana izgledaju kao najbolji izbor za zdravo i snažno potomstvo, no čim ovulacija prođe, nastupa razumska reakcija i žene počinju više cijeniti partnera koji se bolje odnosi prema njima. 

28.10.2012. 09:45:00
http://metro-portal.hr/zene-za-vrijeme-ovulacije-traze-macho-partnere/74565/