« Žene
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NEMA IZMOTAVANJA

Žene trebaju vježbati sat vremena dnevno ako žele savršenu liniju

Tjelesne aktivnosti ne moraju biti žestoke, ali žena ih mora obavljati svakodnevno želi li postići sačuvati dobru liniju

(MWN)
Više o

žene

,

vježbanje

,

vitka linija

Stvarnost je često takva - surova! To potvrđuje i najnovija studija čiji rezultati upućuju na to da žene, kako im teku godine, trebaju vježbati i biti tjelesno aktivne, i to puno. Čak sat vremena svaki dan. To vrijedi za zdrave žene koje nemaju prevelikih problema s težinom i linijom. Za one koji se zaista muče s kilogramima - pogađate - potrebno je još više kretanja i vježbanja. Malo žešće pješačenje, vožnja biciklom, golf, itd., samo su neke od lakših i blažih aktivnosti. No, one djeluju samo ako se obavljaju svakodnevno. Ipak, koliko god da vježbale, važna je sama činjenica da to čine pa makar i malo - možda neće smršavjeti, ali će svakako očuvati zdravlje, objašnjava dr. I-Min Lee, inače voditelj studije s harvardske bolnice Brigham and Women's Hospital.

Rezultati su prikupljeni nakon analiziranja čak 34,079 zdravih žena koje nisu bile na dijeti i to tijekom 13 godina. Kako je proučavano samo stanje kod žena nije poznato koliko moraju vježbati muškarci. Detalji studije objavljeni su u časopisu Journal of the American Medical Association. Nadalje, studija je potvrdila ono što se već znalo - kako starimo usporava nam se metabolizam pa je uravnotežena prehrana s intenzivnim vježbanjem i više nego poželjna želi li se postići i sačuvati savršena linija. Usto, ljudi s godinama sve više i više sjede umjesto da se kreću. Kod žena konkretno postoji još jedan čimbenik odgovoran za debljanje. Hormonalne promjene u menopauzi mogu ih učiniti više sklonima nakupljanju kilograma. Žene sudionice studije imale su u prosjeku 54 godine i tijekom čitavog procesa istraživanja redovito su javljale koliko jedu i vježbaju. Na kraju se izračunalo da je potreban minimalno jedan sat tjelesne aktivnosti svaki dan.

23.03.2010. 22:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh