« Žene
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
JESTE LI ZNALI?

8 zanimljivih činjenica o vagini

Da, istina je, ljudske genitalije su jedan od ključnih faktora koji pokreću ovaj svijet. Predstavili smo nevjerojatne činjenice o muškom ponosu, a sada vam isto donosimo o ženskom...

8 zanimljivih činjenica o vagini
8 zanimljivih činjenica o vagini (Shutterstock)
Više o

pogrešne činjenice

,

vagina

1. Prirodni ženski lubrikant sastoji se od iste tvari koja se može pronaći u jetri morskog psa.

2. Svjetski rekord za najviše ženskih orgazama postignut je 2009. na natjecanju znakovitog naziva ˝ Masturbate-a-thon˝ koje se održalo u Danskoj. I dok muškarci drže rekord na 31 orgazmu, ženski iznosi nevjerojatnih 222 u jendom danu.

3. Muškarci imaju pištolj u gaćama, no ni žene nisu daleko. Najveća udaljenost koju je dosegao ženski ejakulat zabilježena je na istom natjecanju u Danskoj a iznosi 3,13 metara.

4. Prosječna duljina vagine je 7 do 10 cm, no nemajte straha ako imate natprosječno velik penis. Naime, vagina se može rastegnuti do 200 posto svoje dužine.

5. Vagina orignalno na latinskom znači futrola ili korice za mač.

6. Ako ste mislili da je majka osmorki, Nadya Suleman, imala puno posla rađajući, niste upoznati s činjenicama. U 18. stoljeću, ruska seljanka, žena izvjesnog Feodora Vassilyeva rađala je 27 puta. Ukupno je rodila 16 pari blizanaca, 7 pari trojčeka, 4 para četvorki što je sve zajedno 69 djece.

7. Jeste li znali da vam vagina može ispasti iz tijela? Spuštanje, ispadanje urogenitalnih organa, odnosno vaginalni prolaps događa se u žena u kojih su mišići i ligamenti dna male zdjelice koji drže organe male zdjelice (maternicu, mokraćni mjehur, mokraćnu cijev, crijeva) na njihovom anatomskom položaju zbog raznih razloga oslabljeni ili oštećeni. Općenito govoreći, takvi su problemi prisutni u oko 30 do 40% žena, a uglavnom u žena iznad 40. godine života. Najčešći uzroci spuštanju urogenitalnih organa u žena su vaginalni porođaji (više njih, odnosno s komplikacijama), viša životna dob (menopauza, odnosno manjak estrogena), debljina, genetska sklonost.

8. Tatiana Kozhevnikov ponosna je vlasnica, kako navodi Guinessova knjiga rekorda, najjače vagine na svijetu, s kojom može podići 14 kilograma. Ne vjerujete? Pogledajte video.

22.03.2010. 16:32:41
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Hrvoje
    22.03.2010. 18:50
    interesantno :)

    sad sam bogatiji za još nekoliko informacija o ženskoj "futroli" :D
  2. avatar
    donhuangenaro
    24.03.2010. 13:41
    je, hrvoje, sada znaš da kad vodiš ljubav sa ženom je isti osjećaj kao da vodiš ljubav sa jetrom morskog psa ;-)
  3. avatar
    Hrvoje
    26.03.2010. 12:20
    hahahaha xD baš to :D
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh