« Žene
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
SNAGA

Žene rade napornije od muškaraca

Osim što više rade, ženama je bitno teže poremetiti koncentraciju na poslu

Žene su bitno koncentriranije na posao
Žene su bitno koncentriranije na posao (Arhiva)
Više o

žene

,

posao

,

muškarci

,

koncentracija

,

rad

Legende o ženskom multitaskingu već odavno vladaju medijima i reklamama, a sada su radne sposobnosti ljepšeg spola dobile i službenu potvrdu u istraživanju koje se bavilo upravo radnim elanom i koncentracijom.

Ženama je, kažu rezultati, puno teže odvratiti pažnju tijekom rada, a podaci su pokazali da i rade napornije od muškaraca. Slučajnim uzorkom odabrane osobe raznih zanimanja praćene su kako rade u intervalima od deset minuta tijekom dana, i žene su u bilo koje doba dana kontinuirano radile više od muškaraca.

Brojke kažu da su žene radile 4.9 minuta od svakih deset promatranih, dok su muškarci uspjeli navući 4.3 minute rada. Uz to, pokazalo se da i rade napornije jer, primjerice, kad im je rečeno da mogu u šetnju, to je i napravilo 38 posto žena prema 52 posto muškaraca koji su pohitali napustiti radno mjesto.

Porazno je za muškarce da su takve radne uspjehe ostvarili u muškom okruženju, jer kad rade u miješanom okruženju, prosjek rada drastično pada na mizernih 2.8 minuta na svakih deset.

01.03.2013. 10:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh