« Žene
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
MUŠKARCI I ŽENE

Sedam stvari koje muškarci primjećuju u prvih sedam sekundi

Postoji više stvari koje muškarci primjećuju na ženama, a na temelju kojih mogu u nekoliko sekundi procijeniti jeste li im potencijalno zanimljiva partnerica

Procjena u sedam sekundi
Procjena u sedam sekundi (Dreamstime)
Više o

muškarci i žene

,

ljubavne veze

,

žensko tijelo

,

ženska kosa

Čitajući različite časopise namijenjene ljepšem spolu lako je stvoriti dojam kako su upravo žene te koje su tankoćutne, promućurne i s urođenim „detektorom" za najsitnije detalje (posebice kad je komentiranje drugih žena u pitanju), dok se muškarce redovito prikazuje kao vrlo jednostavna bića kojima u životu ne treba ništa osim kauča, pive i dobre tekme na televiziji. Unatoč tomu što možda to neće reći naglas, postoji više stvari koje muškarci itekako primjećuju na ženama, a na temelju većine njih mogu u nekoliko sekundi procijeniti jeste li im potencijalno zanimljiva partnerica. Pogledajte o čemu se točno radi.

1. Gustoću vaše kose

Kakva ironija - prosječni muškarac vjerojatno neće primijetiti da ste promijenili boju kose ili frizuru, ali će itekako podsvjesno procjenjivati njenu gustoću i zdrav izgled. Stvar je vrlo jednostavna i evolucijski uvjetovana - još otkako su naši preci živjeli u špiljama, muškarce su privlačile guste vlasi kose, koje su bile pouzdan znak da je žena zdrava (čitaj: da će dobro rađati djecu).

2. Iskrenost vašeg osmjeha

Vjerojatno ste dosad čuli da se iskrenost smješka procjenjuje prema očima, a ne prema usnama. Ukoliko vaše oči ne prate emociju koju pokušavati odglumiti donjim dijelom lica, osmjeh naprosto neće djelovati iskreno i od srca. Vjerovali ili ne, muškarci imaju posebno dobre detektore iskrenosti kad je ženski osmijeh u pitanju.

3. Veličinu vaše grupe

Želite li da vam muškarci prilaze, nipošto se ne smijete okružiti hrpom frendica, budući da će prosječnom frajeru uletavanje vama u takvoj situaciji izgledati kao nemoguća misija. S druge strane, nalazite li se negdje samo s jednom prijateljicom, muškarac će (opravdano!) vjerovati kako ju nećete željeti ostaviti samu. Koja je idealna veličina grupe u kojoj se trebate kretati? Tri, kažu znanstvenici. Na taj način još uvijek nećete ostavljati dojam „ženskog čopora", dok će s druge strane vaše dvije prijateljica imati jedna drugu za druženje dok se vi upoznajete s njime.

4. Visinu vašeg glasa

Više je studija pokazalo kako su muškarcima najprivlačnije žene blago povišenih glasova, što opet možemo zahvaliti evoluciji, budući da su oni pouzdan znak mladosti i reproduktivnog zdravlja.

5. Odnos širine struka i bokova

Još jedna od čitavog niza stvari za koje možemo okriviti evoluciju. Muškarci, željeli oni to ili ne, instinktivno traže žene koje će im dati dobro potomstvo. Ukoliko je vaš struk znatno uži od vaših bokova, to je snažan znak plodnosti. S druge strane, široki strukovi šalju potpuno suprotnu poruku.

6. Ono „lažno" na vama

Ovdje ne mislimo na karakterne osobine već na kojekakve umetke, dodatke, ekstenzije i sve ostale umjetne stvari koje stavljate ili lijepite na svoje lice i tijelo. Muškarci u velikoj većini slučajeva preferiraju prirodno, ma što vam tko rekao o tome.

7. Vaše oči

Ne govori se uzalud da su oči ogledalo duše, a to posebno vrijedi u situaciji kad vas muškarac u nekoliko sekundi želi procijeniti. Upravo zbog toga je kvalitetan makeup, koji pametno naglašava najbolje u vašim očima, ponekad zlata vrijedan.

01.03.2013. 21:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh