« Žene
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
NAPOKON :)

Žene danas sretne jer su - žene

Istraživanje je proučavalo promjene stavova prema braku, obiteljskom životu, radu, seksu i tjelesnom izgledu

Dovoljno je biti žena...
Dovoljno je biti žena... (Arhiva)
Više o

sreća

,

žene

Nakon dugih godina, žene su danas u Britaniji puno sretnije zbog toga što su žene nego prije 70 godina, pokazalo je istraživanje BBC-ija objavljeno u ponedjeljak koje pokazuje da je njihov pogled na brak pozitivniji i da su zadovoljnije izborom životnog partnera.

Gotovo devet od deset žena obuhvaćenih ispitivanjem kažu da bi radije bile žene nego muškarci dok je takvo mišljenje 1947. dijelilo tek nešto više od 50 posto žena.

Anketom je bilo obuhvaćeno nešto više od tisuću žena i pokazalo se da 42 posto misli da su se muškarci i žene odrekli podjednako sloboda u braku. Tek četvrtina ispitanika istraživanja provedenog 1951. tako je mislila.

Istraživanje je proučavalo promjene stavova prema braku, obiteljskom životu, radu, seksu i tjelesnom izgledu.

>> Što je ženama potrebno za sreću? >>

87 posto ispitanica kazalo je kako bi se udalo za istog partnera kad bi ponovno birale u usporedbi sa 77 posto žena i muškaraca koji su na takvo pitanje odgovarali u Gallupovu istraživanju 1949.

Vjerojatnost da žena radi danas dvostruko je veća nego 1951. i danas je 60 posto žena zaposleno.

Žene u dobi od 25 do 34 najviše brine osobno zdravlje i zdravlje obitelji, to što neće imati dovoljno novaca u starosti i općenito osiguravanje egzistencije.

>> Sreća ženama dolazi s godinama >>

"Fascinantno je vidjeti rezultate ovog istraživanja i čuti stajališta žena o obitelji, radu i odnosima i izazovno je otkriti što se promijenilo i što je ostalo isto u proteklih 70 godina, kaže urednica programa BBC-a za žene Alice Feinstein.

03.11.2021. 21:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh