« Žene
objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana
GROZNO

Žene će plaćama dostići muškarce za - više od sto godina

Statistike su još prije godinu dana prognozirale da bi se gospodarski jaz između spolova mogao izjednačiti za 118 godina, no napredak je usporen ili zaustavljen u mnogim zemljama diljem svijeta

Ovo je strašno...
Ovo je strašno... (Arhiva)
Više o

žene

,

plaće

,

muškarci

,

nejednakost

Žene imaju manje plaće od mušakraca i to je, na žalost, ne samo činjenica nego i kao normalno - iako ne možemo shvatiti zašto i kako...

Napori da se umanje razlike između muškaraca i žena u plaćama i sudjelovanju u radnoj snazi usporeni su u prošloj godini do te mjere da žene još sljedećih 170 godina neće dostići ekonomsku jednakost, upozorio je Svjetski ekonomski forum (WEF).

Statistike su još prije godinu dana prognozirale da bi se gospodarski jaz između spolova mogao izjednačiti za 118 godina, no napredak je usporen ili zaustavljen u mnogim zemljama diljem svijeta, istaknula je švicarska neprofitna organizacija WEF u godišnjem indeksu ravnopravnosti spolova. 

Članica izvršnog odbora WEF-a Saadia Zahidi u priopćenju navodi da prognoze odražavaju trenutno stanje napretka i služe kao poziv na akciju.

Island i Finska zauzeli su najviše mjesto među 144 zemlje u kojima je mjeren napredak u ravnopravnosti u obrazovanju, zdravlju, gospodarskim mogućnostima i političkom sudjelovanju.

Slijede Norveška i Švedska, a nakon njih je Ruanda koja je poboljšala ekonomsko sudjelovanje i jednakost dohotka te ima najveći udio žena parlamentaraca u svijetu, navodi WEF. Na dnu ljestvice su Jemen, Sirija, Saudijska Arabija i Iran.

Sve u svemu, radi se... ništa.

02.11.2021. 18:02:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    02.11.2021. 20:11
    imaju dobre plaće puno kukaju
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh