« Muškarci
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
ROMANTIKA I DOLARI

Ženama ne smetaju debeli muškarci (koji imaju puno novaca)

Za svakih 10% povećanja indeksa tjelesne mase (BMI) muškarac mora imati 2% veću plaću kako bi ostao jednako poželjan partnericama svog "nivoa", tvrde znanstvenici

Fotografija vijesti
Više o

brak

,

zaljubljenost

,

muškarci i žene

,

udaja

,

uspješan brak

Unatoč tomu što ova konstatacija zasigurno nikoga neće ostaviti šokiranim, znanstvenici tvrde kako ovo nije puko generaliziranje, već utemeljena znanstvena činjenica koju je potvrdilo i istraživanje.

Naime, studija provedena na Sveučilištu Columbia pronašla je formulu koja izračunava muškarčevu poželjnost s obzirom na višak kilograma i bogatstvo, a pokazuje koliko bogatiji muškarac mora biti za svaki kilogram viška koji ima da ostane jednako poželjan.

Profesor Pierre-Andre Chiappori tvrdi da za svakih 10% povećanja indeksa tjelesne mase (BMI) muškarac mora imati 2% veću plaću kako bi ostao jednako poželjan partnericama svog "nivoa".

Muškarac visine 180 centimetara i težine 80 kilograma koji zarađuje 100.000 dolara godišnje morao bi dobiti povišicu od 2000 dolara ukoliko se udeblja 9 kilograma, ukoliko ne želi izlaziti s manje atraktivnim ženama.

Iako će vam se ovo možda činiti pomalo površno, znanstvenici tvrde kako samci u procjeni potencijalnih partera koriste napredne parametre fizičke i socio-ekonomske privlačnosti kao kriterij za odabir svog idealnog para.

Neki drugi faktori, poput obrazovanja i smisla za humor nisu presudni u ovim odabirima, tvrdi profesor Chiappori.

„Ako ništa drugo, barem je puno jednostavnije promijeniti vaš BMI nego plaću", zaključuje profesor.

11.10.2011. 08:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh