« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
SASTANAK MINISTARA

Zemlje Zaljeva pozvale Rusiju na razgovor o Siriji

Ruski ministar vanjskih poslova sastat će se sa kolegama iz šest monarhija Perzijskog zaljeva kako bi raspravili o stanju u Siriji

Fotografija vijesti
Više o

Rusija

,

UN

,

Sirija

,

Perzijski zaljev

,

veto

Ministri vanjskih poslova šest monarhija Perzijskog zaljeva sastat će se s ruskim kolegom u Rijadu 7. ožujka kako bi raspravljali o razvoju situacije u Siriji, izjavio je u četvrtak kuvajtski ministar vanjskih poslova, javlja Hina.

"Održat će se sastanak s ruskim ministrom vanjskih poslova i ministrima Vijeća suradnje u Zaljevu 7. ožujka u Rijadu", kazao je Šeik Sabah Haled al-Sabah pred zastupnicima dodajući da će ministri šest monarhija Zaljeva "izraziti razočaranje glede ruskog stava" o krizi u Siriji.

Moskva i Peking dvaput su stavili veto Vijeću sigurnosti UN-a blokirajući nacrte rezolucije koja osuđuje i sankcionira Siriju.

Šeik Sabah govorio je na hitnom sastanku parlamenta posvećenom eskalaciji represije u Siriji protiv pokreta koji poziva na odlazak predsjednika Bašara al-Asada. Potvrdio je da će monarhije Golfa "pozvati Rusiju da zauzme stav koji bi odgovarao težnjama sirijskog naroda".

01.03.2012. 10:25:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh