« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
DOŠLI DO LUKE

Kraj agonije putnika sa kruzera Costa Allegra

Više od tisuću putnika i članova posade kruzera Costa Allegre iskrcalo se na Sejšelima nakon što je brod dotegljen jer je zbog požara izgubio pogon

Fotografija vijesti
Više o

požar

,

Sejšeli

,

kruzer

,

Costa Allegra

Tisuću putnika i članova posade Costa Allegre iskrcalo se u četvrtak u luci Victoria na Sejšelima nakon tri dana provedena na moru u nezavidnim okolnostima na kruzeru koji je od ponedjeljka bez pogona zbog požara, javlja Hina.

Brod dug 188 metara sa 627 putnika i 413 članova posade isplovio je u subotu iz Madagaskara prema Sejšelima, a zatim je trebao nastaviti put Omana i Egipta, no u ponedjeljak je na njemu izbio požar. Ostavši bez pogona, brod je plutao 24 sata prije nego li su do njega stigli tegljači.

Brod koji je od utorka tegljen u pratnji sejšelske obalne straže, do Mahea kako bi se osigurali od napada somalskih pirata, pristao je u Victoriji, glavnom gradu Sejšela.

Putnici su mirno izašli s broda, kao i članovi posade. U pristaništu je lokalni Crveni križ podigao šatore a dvoja kola hitne pomoći čekala su u pripravnosti. Prtljaga koju su ranije iskrcala manja plovila dok je brod još bio u vodama ispred luke, čekala je vlasnike.

Više od polovice od 627 putnika odlučilo je nastaviti odmor na Sejšelima na trošak Coste, tvrdi kompanija. Među putnicima je i šest hrvatskih državljana.

01.03.2012. 12:10:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh