« Život
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
NAJBOLJI PRIJATELJ

Želite li biti zdravi, nabavite psa!

Psi stvarno jesu čovjekov najbolji prijatelj, osim što su vjerni i odani, dobri čuvari kuće, oni čuvaju i naše zdravlje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

psi

,

šetnja

,

kretanje

Kako su računala pojela velik dio našeg radnog i slobodnog vremena pretvorivši nas u bića koja većinu vremena provode sjedeći, ljudima je potrebna dodatna motivacija da bi svakodnevno išli u šetnju.

Najbolji način da se natjerate na kretanje jest da nabavite psa, kažu znanstvenici.

Nedavno istraživanje Američkog zdravstvenog instituta obuhvatilo je ispitivanje 2.000 odraslih osoba i otkrilo da su oni koji su redovno šetali svoje ljubimce, bili mnogo aktivniji i imali manje šanse da imaju problema s tjelesnom težinom.

Energična polusatna šetnja sa psom je izgleda dovoljna da pokrenete cirkulaciju i učinite čudo za svoje zdravlje regulirajući tako krvni tlak. 

Najbolje je tijekom ljeta da sa svojim četvoronožnim ljubimcem izlaziti ujutro ili predvečer, kako biste izlaganje suncu sveli na minimum i smanjili rizik od srčanog udara i za sebe i za svog psa.

Ima još mnogo načina na koji su psi dobri za vaše zdravlje. Osim emotivne povezanosti koja pruža radost i veselje, dokazano je naprimjer, da maženje s psom smanjuje krvni tlak i brzinu otkucaja srca, tvrde liječnici iz Udruženja vaskularnih kirurga u Americi.

11.06.2011. 09:19:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh