« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Želite biti zdravi i mršavi? Kuhajte sami!

Nama ovo istraživanje može biti malo čudno, no Amerima je normalno da gotovo sve obroke jedu vani - a oni skuhani kod kuće su zdraviji i nutritivniji

Kuhate sami i jedete zdravo, jednostavno je!
Kuhate sami i jedete zdravo, jednostavno je! (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdravlje

,

zdrava prehrana

,

kuhanje

Zdrava prehrana sve više postaje trend, no u cijeloj priči glavna je jedna stvar - da je skuhate sami kod kuće, pokazalo je američko istraživanje.

Da, i nama je smiješno da je potrebno napraviti znanstveno istraživanje kako bi se zaključilo da su obroci skuhani kod kuće zdraviji od onih iz restorana, naročito brze hrane, ali znate Amere...

Pa da vidimo što su to pametno zaključili: za početak, uštedit ćete priličnu sumicu mjesečno ako se sami bacite na posao u kuhinji, no osim toga jest ćete obroke koji su prosječno nutritivno kvalitetniji i sadrže manje praznih kalorija..

Naravno, obroci u restoranima češće sadrže masti i šećer, a u velikom broju slučajeva ih prati i konzumacija alkohola, dodaju istraživači.

Zašto je istraživanje nečega što je nama u Hrvatskoj potpuno jasno uopće napravljeno, pokazuje grozan podatak - procjenjuje se kako Amerikanci polovicu svog ukupnog budžeta za prehranu potroše u restoranima te kako samo petina obroka u restoranima udovoljava preporukama nutricionista.

Dakle, ako spadate u ekipu koja voli "naručiti izvana", razmislie još jednom što radite svom tijelu i zdravlju...

30.03.2017. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh