« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
4 COOL RECEPTA

Zdrave i tople jesenske juhe za hladne dane

Dolaze sve hladniji dani, a nema ništa bolje od tople juhe koja će vas ugrijati

Pileća juha s tortiljama
Pileća juha s tortiljama (Taste of home)
Više o

juhe

,

recepti

,

povrće

,

jesen

,

recepti za juhe

,

najbolji recepti

Dani su sve kraći, sunce sve zubatije i nema boljeg načina za grijanje promrzlog tijela od krepke, ukusne i zdrave juhe.

Donosimo četiri recepta koji će vam uzbuditi nepce i ugrijati vas.

Juha od potočarke i cvjetače

Sastojci: 2 žličice maslaca, 1 luk, 1 mala glavica cvjetače, 2 šalice pilećeg temeljca, 2 šalice vode, 1 svežanj potočarke, sol, papar

Priprema: Rastopite maslac na laganoj vatri. Dodajte luk te popržite dok ne omekša, oko 5 minuta. Zatim dodajte cvjetaču, pileći temeljac, vodu, sol i papar. Pustite neka zakuha. Zaklopite posudu i smanjite vatru. Kuhajte uz povremeno mješanje sve dok cvjetača ne omekša, oko 15 minuta. Maknite s vatre te dodajte potočarke. U miješalici, ili pomoću miksera, napravite od juhe gustu, kremastu smjesu. Poslužite toplo u zdjelicama ukrašeno listićem potočarke.

Juha od krumpira s grahom

Sastojci: 2 mrkve srednje veličine, 1 žlica maslaca, 4 šalice pilećeg temeljca, 3 krumpira srednje veličine, 1 režanj češnjaka, 1 žličica kopra, 1 limenka graha, 4 žličice brašna, vrhnje, papar

Priprema: U velikoj posudi popržite mrkve na maslacu oko 4 minute dok ne omekšaju. Dodajte temeljac, krumpire nasjeckane na kockice, češnjak i kopar. Pustite neka zakuha. Smanjite vatru te uz povremeno mješanje kuhajte oko 25 minuta dok krumpir ne omekša. Pomoću grabilice, uklonite polovicu krumpira iz juhe. Ispasirajte ih, te smjesu vratite natrag. Dodajte grah. U maloj posudi pomiješajte brašno, vrhnje i papar, dodajte juhi. Kuhajte još oko 5 minuta da se sastojci povežu, te poslužite.

Juha s kobasicom i šampinjonima

Sastojci: talijanska ili neka druga vrsta kobasica, 2 šalice goveđeg temeljca, 2 limenke šampinjona, 1 šalica nasjeckanog celera, pola šalice ječma, pola šalice pasirane mrkve.

Priprema: U velikoj posudi skuhajte kobasice te ocjedite. Dodajte ostale sastojke. Pustite neka sve zakuha, smanjite vatru te uz povremeno mješanje kuhajte oko 10 minuta dok povrće i ječam ne omekšaju.

Pileća juha s tortiljama

Sastojci: 3 tortilje narezane na prutiće, 4 žlice maslinovog ulja, sol, odkoštena pileća prsa narezana na komadiće, 1 veliki luk, nasjeckan, 5 šalica pilećeg temeljca, pola kg krumpira nasjeckanog na kockice, 1 šalica smrznutog kukuruza, 1 šalica nasjeckane zelene paprike, svježi korijander, 3 žlice limunovog soka

Priprema: U zdjeli pomiješajte prutiće tortilje, žlicu ulja i sol. Rasporedite ih na papir za pečenje te pecite na temperaturi od 200 stupnjeva oko 8 do 10 minuta dok ne postanu hrskavi. U posudi popržite piletinu na preostalom ulju, dodajte luk, temeljac i krumpire. Pustite neka zakuha. Smanjite vatru te mješajte oko 10 minuta. Dodajte kukuruz, paprike, korijander te nastavite dalje kuhati. Na kraju dodajte limunov sok. Poslužite toplo i ukrasite prutićima tortilje.

08.10.2012. 12:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh