« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
OSTAVKA LAWSA

Zbog mita pao prvi ministar nove britanske vlade

Davida Lawsa će na mjestu državnog tajnika za financije zamijeniti Danny Alexander, član liberalnih demokrata

David Laws
David Laws (Getty Images)
Više o

David Cameron

,

mito

,

Britanska vlada

,

Sjedinjene Europske Države

Ministar u novoj britanskoj vladi koju predvode konzervativci najavio je u subotu ostavku, pošto je dnevnik Daily Telegraph otkrio da je nezakonito primio više od 40.000 funta (47.100 eura) na ime naknade za dodatne troškove.

"Ne znam kako bih mogao i dalje obavljati svoj važan posao na proračunu i kontroli troškova kada sam sučeljen s privatnim i javnim posljedicama nedavnih otkrića", rekao je državni tajnik u ministarstvu financija David Laws, liberalni demokrat i drugi čovjek u ministarstvu financija kako u nedjelju prenose britanski mediji.

Davida Lawsa će na mjestu državnog tajnika za financije zamijeniti Danny Alexander, član liberalnih demokrata i bivši ministar za Škotsku, priopćio je Downing Street.

Ova otkrića i ostavka ne idu na ruku predsjedniku nove koalicijske vlade, konzervativcu Davidu Cameronu koji je najavio borbu sa zloporabom u politici, nakon velikog ljetošnjeg skandala s naknadom izdataka koju su zastupnici nezakonito potraživali.

Laws je kao zastupnik primio naknadu za troškove unajmljivanje soba u kućama koje su pripadale njegovu partneru, protivno zakonu koji od 2006. zabranjuje zastupnicima da "unajmljuju stan supruga/supruge".(hina/metro-portal)

30.05.2010. 15:04:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh