« Svijet
objavljeno prije 14 godina
146 MRTVIH

Indija završila potragu za žrtvama terorističkog napada

Vlasti za nesreću optužuju maoiste; trupla žrtava su većinom raskomadana, što otežava njihovu identifikaciju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

Maoisti

,

Gramophonedzie

Indijske spasilačke ekipe završile su u nedjelju potragu za žrtvama željezničke nesreće koja se u petak dogodila na istoku zemlje, pošto su iz olupine vlaka izvukle 146 trupala.

"Spasilačke ekipe su iz olupina vagona izvukle 146 trupala. Sada su naši napori preusmjereni na bolnice u kojima je više od 200 ozlijeđenih osoba", rekao je ministar za civilnu sigurnost u Zapadnom Bengalu Srikumar Mukherje.

Po njegovim riječima, trupla žrtava su većinom raskomadana, što otežava njihovu identifikaciju. "Zatražili smo od roditelja žrtava da daju krv u središnjem forenzičkom laboratoriju u Kolkati kako bismo ih identificirali" pomoću DNK-analize, dodao je.

Vlak je iskočio iz tračnica u petak iza ponoći na području na kojem djeluju maoistički pobunjenici, oko 135 km zapadno od Calcutte, prijestolnice Zapadnog Bengala. Vlak krcat putnicima sudario se s kompozicijom teretnog vlaka.

Vlasti za nesreću optužuju maoiste koji djeluju u velikom broju država u zemlji. Točni uzroci nesreće još nisu poznati.(hina/metro-portal)

30.05.2010. 14:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh