« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
zorin dom

Završio natječaj "Moja prva knjiga"

Spisateljica Sanja Pilić tvrdi da u Hrvatskoj postoji vrlo kvalitetno književno stvaralaštvo djece

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

centar za neohumanističke studije

,

moja prva knjiga

,

Sanja Pilić

,

Tito Bilopavlović

,

Zorin dom Karlovac

Na završnoj svečanosti natječaja "Moja prva knjiga" Centra za neohumanističke studije (CNS) iz Karlovca danas su u Zorinu domu predstavljeni najuspješniji autori 497 pristiglih radova iz 140 hrvatskih osnovnih škola.

Ocjenjivački sud s Titom Bilopavlovićem i Sanjom Pilić na čelu najboljim je proglasio priče "Tajanstveni ormar" Sonje Homar, "Božić mišića Miška" Leije Miljanić i "Zujava priča" Marijane Tomljenović.

Njihove priče i još 14 priča tiskane su svaka posebno.

Vrijednost projekta je 250 tisuća kuna, a financirali su ga Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, nizozemsko veleposlanstvo, tvrtke "Holcim" i "Kraš" te grad Karlovac.

U ime organizatora CNS-a Romana Leko je rekla da je ovo peta godina natječaja "Moja prva knjiga" te kako je dosad tiskana 31 slikovnica s 42 priče.

Nagrade - tiskane slikovnice djeci su uručili u ime nizozemskog veleposlanstva Willemijn van Haaften, u ime ocjenjivačkog sud Sanja Pilić i u ime Knjižnice Ivana Gorana Kovačića iz Karlovca Frida Bišćan.

Spisateljica Sanja Pilić rekla je kako je opća percepcija da je u školama zavladala površnost kraće forme i imitacija nekih prokušanih formi, ali taj natječaj, kroz koji se, kako je dodala, profiltriralo najbolje od najboljeg, pokazuje da postoji i vrlo kvalitetno literarno stvaralaštvo djece u Hrvatskoj.

Svečanost su svojim programom obogatili štićenici karlovačkog Centra za odgoj i obrazovanje, dječja grupa "Glazbena rotacija" iz Malog Lošinja i Dječji studio Zorina doma. (hina/metro-portal)

01.10.2009. 20:11:22
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ema krajina
    01.04.2015. 12:07
    ja sam isto napisala knjigu tj. slikovnicu zove se ČAROBNA VILA I NJEZINO KRALJEVSTVO
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh