« Život
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
MAGIČAN PRSTEN

Zauzeti muškarci su atraktivniji, zauzete žene neprivlačne

Slobodnim ženama su četiri puta atraktivniji muškarci koji su u braku jer su isprobani i pripitomljeni

Zauzet muškarac
Zauzet muškarac (Shutterstock)
Više o

partnerstvo

,

zauzeti muškarci

,

atraktivan izgled

,

privlačnosti

Vjenčani prsten trebao bi odbijati potencijalne udvaračice, ali izgleda da na žene ima posve suprotan učinak. Poručuje im da je muškarac zauzet, ali i isproban, pripitomljen te sposoban za vezu. Iako se s moralne strane nije lijepo upucavati muškarcu koji je u braku, istraživanje Sveučilišta Oklahoma pokazuje da upravo zauzeti muškarci magično privlače slobodne žene.

Ukupno stotinu žena je na uvid dobilo fotografije različitih muškaraca. Zadatak im je bio odabrati najatraktivnije kao i one s kojima su se spremne upustiti u vezu. Svaku sliku pratio je kratki profil muškarca, neki od njih su bili oženjeni a drugi slobodni.

>>Oženjeni muškarci su pristojniji i bolji

Rezultati pokazuju da većinu žena privlače zauzeti pripadnici jačeg spola. Atraktivnost pojedinog muškarca porasla je za čak četiri puta ako su na ruci imali vjenčani prsten. Brak su poštovale samo žene koje su i same udane pa su u istraživanju navele da su im zanimljiviji slobodni muškarci.

Sličnom eksperimentu podvrgnuti su i muškarci. Za razliku od žena, samcima su privlačnije žene koje nisu u stalnoj vezi ili braku.

"Oženjeni muškarci neizravno poručuju da su se spremni vezati i da znaju održavati partnerstvo. Također, prsten dokazuje da je muškarac uspješno položio žensko testiranje što ga čini atraktivnijim u očima žena koje i dalje tragaju za boljim polovicama", napisali su znanstvenici koji su proveli istraživanje.

>>Zbog čega slobodne žene vole zauzete muškarce?

Pranje suđa, slušanje, mijenjanje pelena, prihvaćanje hormonalnih promjena i menstrualnih ciklisa, prisjećanje rođendana i obljetnica samo su neke od karakteristika zauzetih muškaraca koje dodatno privlače slobodne žene. Statistike pokazuju da svakoj petoj vezi u razvijenim zemljama prethodi "krađa" partnera.

10.01.2011. 10:50:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZarađujemMasno
    10.01.2011. 15:08
    zato sam ja atraktivan jer sam zgodan i pun para i imam tri ženske
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh