« Život
objavljeno prije 14 godina
IRITACIJA

Zaustavite svrbež uz nekoliko domaćih savjeta

Soda, zobena kaša, krema za hemoroide i morska voda samo su neka od sredstava za ublažavanje iritantnog svrbeža

Kako zaustaviti svrbež
Kako zaustaviti svrbež (Shutterstock)
Više o

koža

,

morska voda

,

svrbež

,

iritacija

,

AZM

,

BINA Istra

,

ljubo babić

Ugriz komarca, osip, buhe, vodene kozice, ekcemi ili suha koža. Što im je zajedničko? Svi izazivaju svrbež! Postoji mnogo krema i preparata protiv svrbeža koje možete kupiti. Ali isto tako možete uštedjeti ako isprobate neke od domaćih savjeta koji slijede...

Nanesite sodu ili zobeno brašno na područje koje vas svrbi. Soda može pomoći na mnogo načina. Napravite smjesu sa sodom i malo vode, te nanesite na mjesto svrbeža i ostavite koliko god možete dugo. Ako svrbež imate po cijelom tijelu, okupajte se sodom. Stavite jednu vrećicu tog aditiva u vodu (bez sapuna) i namačite se 20 do 30 minuta. Izađite iz kupke, ali se nemojte ispirati. Isti postupak je i sa zobenim brašnom.

Otiđite na plažu. Jedan od najboljih lijekova za kožu koja svrbi jest slana morska voda. Uzmite ručnik i ležaljku, te pravac plaža. Namočite se ili plivajte u morskoj vodi 20 do 30 minuta. Izbjegnite jako sunce jer bi ono moglo pogoršati svrbež. Osušite se nakon kupanja i suncu budite izloženi najviše pet minuta. Tada se zaštitite odjećom ili otiđite sa plaže.

Koristite kremu za hemoroide. Krema ne samo da će vam pomoći sa hemoroidima (ako patite od njih), već može zaustaviti svrbež i pečenje kože. Samo malo nanesite na mjesto svrbeža i eto čuda.

Ohladite mjesto svrbeža. Ako ne možete podnijeti svrbež, tuširajte se ili okupajte u hladnoj vodi. Hlađenje olakšava svrbež privremenim reduciranjem cirkulacije krvi na mjestima svrbeža.

Izvor: Savjeti-hr.com
20.05.2010. 00:28:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    nada lovric
    30.04.2017. 21:50
    Imam jaku svrbež po cijelom tijelu koristila sam razne kreme i tablete al nista mi ne pomaže neznam sto da radim
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh