« Život
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
NOVA SENZACIJA

Udišite čokoladu bez straha od suvišnih kilograma

Svi koji ne mogu bez čokolade sada mogu odahnuti - predstavljen je novi način uživanja u ovoj poslastici i to bez kalorija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Daily Mail)
Više o

čokolada

,

le whif

,

Kino SC

Inhalator koji ispušta čestice tamne čokolade ravno u usta osigurava užitak prave čokolade bez straha od povećanog unosa kalorija i debljanja.

David Edwards, profesor s Harvarda koji je izumio sprej Le Whif, tvrdi kako je potreban samo jedan udisaj da se zadovolji želja za čokoladom. ˝Kada udišete čokoladu, ona se automatski rastapa i prekriva jezik česticama toliko voljenog okusa. Le Whif je nov pristup jedenju, i to putem udisanja.˝

Profesor dodaje kako su čestice dovoljno male da lebde zrakom, a s druge strane, dovoljno velike da ne uđu u pluća. Inhalatori živih boja već su u prodaji po cijeni od 20 kuna, a dolaze u tri čokoladna okusa - običan, malina i menta. No, s obzirom da svaki inhalator sadrži 8 do 10 udisaja, iskustvo baš i nije jeftino.

Kritičari ukazuju na to da se iskustvo konzumiranja prave čokolade teško može zamijeniti udisanjem. Također upozoravaju da miris hrane podiže, a ne suzbija apetit.

Profesor Edwards, inače inžinjer biomedicine, već je razvio Le Whif s okusom kave, te radi na stvaranju novih varijanti poput začina, sireva i alkoholnih pića.

20.05.2010. 08:52:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh