« Život
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
GANJATE KARIJERU?

Provjerene metode za napredak na poslu

Napredak na poslu nije mala stvar. Potrebno je uložiti mnogo truda i vremena kako bi vas kolektiv prihvatio i kako biste dokazali da se sposobna osoba od povjerenja...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

napredak

,

posao

,

karijera

1. Izgledajte profesionalno - uskladite se sa zahtjevima radne okoline u kojoj boravite. Proučite i odlučite koja odjeća najbolje odgovara i predstavlja vašu firmu. Ako radite u banci ne možete ni pomišljati da se pojavite bez odijela, no međutim ako ste član dizajnerskog studija bilo bi doista smješno da svaki dan dolazite u odijelu.

2. Provjerite ostale odjele kako biste pomogli - to se naravno ne traži od vas, no ako razgovarate s kolegama iz drugih odjela možda možete dogovoriti zajedničku suradnju oko nekih projekata. Vi možete pomoći njima, oni vama kad zatreba. Radi se o poslu ekstra, ali to pokazuje vaše ambicije i predanost firmi.

3. Ponudite rješenja za probleme - niti jedan posao ili kompanija nisu savršeni i uvijek se mogu predložiti promjene ili poboljšanja. I dok se ne mogu sve situacije popraviti, uvijek možete pokušati. Ponudite rješenja, ideje, i baš kao što biste trebali čestitati drugima na uspješnom poslu, budite tamo i kad stvari ne idu tako dobro.

4. Razgovarajte o poslu - komunicirajte s kolegama i vašim šefom o tome što je dobro napravljeno, što bi mogli biti bolje i kakvi su planovi. To ne znači da ne trebate biti prijateljski raspoloženi i razgovarati s drugima o privatnom životu, kao ni da trebate pretjerivati s razgovorima o poslu, što bi moglo otići i u sferu ulizivanja, a to najmanje želite. Pokušajte naći optimum.

5. Budite informirani - ovisno o vrsti posla kojom se bavite, nije na odmet biti upoznat s time što radi konkurencija i kako se kreću trendovi u vašoj profesiji. Na taj način moći ćete bolje obavljati vaša vlastita zaduženja, i što je još važnije, dobiti nove ideje.

6. Inicirajte nove projekte - bez obzira radi li se o velikom ili malom projektom budite osoba koja ga je započela. Mnoge projekte izvršavat će veći tim ljudi, no unatoč tome nitko od njih nikad neće predložiti nešto svoje. Naučite kako ostvariti ciljeve koje ste si zadali. Možda je u redu u početku početi s manjim, a kako vam iskustvo bude raslo slobodno možete inicirati nešto veće.

19.05.2010. 13:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh