« Muškarci
objavljeno prije 14 godina
LET THE MUSIC PLAY

Zatražite njen broj dok svira romantična glazba

Ljubavne pjesme olakšat će vam posao ako želite od žene koja vam se sviđa dobiti broj i pristanak na spoj

ljubavna pjesma glazba ljubav
ljubavna pjesma glazba ljubav (Shutterstock)
Više o

ljubav

,

glazba

,

ljubavne pjesme

,

spoj

Želite spoj? Želite da vas drugi primijete? Vrijeme je za malo glazbene pomoći. Naime, u istraživanju koje su proveli francuski stručnjaci sa Sveučilišta Bretagne-Sud, objavljenom u časopisu Psychology of Music, dokazano je da glazba s romantičnim stihovima može biti od velike koristi ako želite na spoj. Istraživači su za potrebe svog projekta angažirali dvije skupine djevojaka bez partnera, od 18 do 20 godina, i grupicu muškaraca prosječna izgleda.

U prvom scenariju djevojke su sjedile u čekaonici u kojoj se puštala francuska glazba, točnije jedna poznata ljubavna pjesma. U drugoj čekaonici bila je druga skupina djevojaka. U njoj se puštala neutralna glazba. Nakon toga obje skupine djevojaka smještane su u prostoriju s jednim „prosječnim" muškarcem u kojoj su parovi intervjuirani i gdje se od njih tražilo da raspravljaju o dvije vrste kolačića.

>> Zašto nas glazba tjera da osjećamo

>> Kako odabrati glazbu prema trenutnom rapoloženju

Zatim su ostavljeni nasamo na nekoliko trenutaka (dovoljno da muškarac upita djevojku za spoj i broj telefona). Pokazalo se da je 52 posto žena koje su slušale ljubavnu pjesmu pristalo na spoj te dalo broj telefona. Iz druge skupine na to je pristalo samo 28 posto žena. Ipak, istraživači priznaju da su potrebna dodatna istraživanja kako bi rezultati bili preciznije određeni, ali bez obzira na to, jedno je sasvim sigurno - vrsta glazbe igra itekako važnu ulogu.

28.06.2010. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh