« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Zatočenica Suu Kyi oboljela nakon posjeta

Vojna hunta mianmarsku političarku drži zatočenu 13 godina

(Getty Images)
Više o

Aung San Suu Kyi

,

mianmarska političarka

Politička stranka pritvorene mijanmarske oporbene čelnice Aung San Suu Kyi tvrdi da se njezino zdravstveno stanje popravilo nakon posjeta liječnice, pošto je prošlog tjedna imala nizak krvni tlak i izgubila puno tekućine.

Glasnogovornik Nacionalne lige za demokraciju Nyan Win rekao je u utorak da je liječnici dobitnice Nobelove nagrade za mir Pyone Moe Ei u ponedjeljak poslijepodne dopušten posjet Suu Kyi u njezinoj kući na jezeru i da se njezino zdravstveno stanje popravilo.

Glavni liječnik Suu Kyi, Tin Myo Win uhićen je u četvrtak, na dan kada su mijanmarske vlasti objavile da je uhićen američki državljanin koji je preplivao jezero kako bi se sastao sa Suu Kyi i koji je dva dana proveo u trošnoj kući prodemokratske čelnice.

Suu Kyi koja je u zadnjih 19 godina više od 13 godina provela u kućnom pritvoru, ne smije primati posjete osim svog liječnika i odvjetnika.

Odluka o njezinu pritvaranju treba se preispitati koncem mjeseca, ali diplomati sumnjaju da će se ukinuti. Vojska je u Mijanmaru na vlasti od 1962. (hina/metro-portal)

12.05.2009. 10:13:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh