Metro-portal.hr

objavljeno 12.05.2009. 10:13:57

Zatočenica Suu Kyi oboljela nakon posjeta

Vojna hunta mianmarsku političarku drži zatočenu 13 godina

(Getty Images)

Politička stranka pritvorene mijanmarske oporbene čelnice Aung San Suu Kyi tvrdi da se njezino zdravstveno stanje popravilo nakon posjeta liječnice, pošto je prošlog tjedna imala nizak krvni tlak i izgubila puno tekućine.

Glasnogovornik Nacionalne lige za demokraciju Nyan Win rekao je u utorak da je liječnici dobitnice Nobelove nagrade za mir Pyone Moe Ei u ponedjeljak poslijepodne dopušten posjet Suu Kyi u njezinoj kući na jezeru i da se njezino zdravstveno stanje popravilo.

Glavni liječnik Suu Kyi, Tin Myo Win uhićen je u četvrtak, na dan kada su mijanmarske vlasti objavile da je uhićen američki državljanin koji je preplivao jezero kako bi se sastao sa Suu Kyi i koji je dva dana proveo u trošnoj kući prodemokratske čelnice.

Suu Kyi koja je u zadnjih 19 godina više od 13 godina provela u kućnom pritvoru, ne smije primati posjete osim svog liječnika i odvjetnika.

Odluka o njezinu pritvaranju treba se preispitati koncem mjeseca, ali diplomati sumnjaju da će se ukinuti. Vojska je u Mijanmaru na vlasti od 1962. (hina/metro-portal)

12.05.2009. 10:13:57
http://metro-portal.hr/zatocenica-suu-kyi-obolila-nakon-posjeta/17650/