« Seks
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
HMMM

Zašto žene varaju?

Jesu li tako genetski programirane ili društvo igra ulogu u tome? Rezultati su prilično zanimljivi

Zašto žene varaju?
Zašto žene varaju? (Pixabay)
Više o

žene

,

seks

,

nevjera

Dokazano je da muškarci varaju češće od žena. Čak njih 70-80% u životu će prevariti barem jedanput, dok će istu stvar napraviti tek 30-40% žena. 

No zašto žene rjeđe varaju? Jesu li tako genetski programirane ili društvo igra ulogu u tome?

Žene su osjetljivije na društveni pritisak jer je dugi niz godina njihovo ponašanje bilo pod muškim povećalom, a svaki odmak od "normalnoga" oštro se kažnjavao. Isto tako, pružalo im se manje prilika za prevaru jer su vrijeme obično provodile kod kuće s djecom.

No stvari su se posljednjih desetljeća promijenile jer su žene postale slobodnije u izražavanju svoje seksualnosti. Moderne žene imaju veća očekivanja o svojem seksualnom životu, žele eksperimentirati i općenito su samostalnije nego što su bile prije, na primjer, 40 godina.
A ne odmaže im pritom ni razvoj tehnologije. Smatraju li se "lajk" na Facebooku ili pokoja lascivna poruka varanjem?

Psiholozi tvrde da žene više muči emocionalna prevara, dok muškarce brine fizička.

To je vjerojatno razlog što muškarci i žene varaju iz drugačijih razloga.
Muškarci će često prevariti jer im se za to pruži prilika, a šanse da budu otkriveni su male, dok žene često imaju priliku, no motivacija im je drugačija.

Većina njih, istraživanja su pokazala, prevarit će partnera jer se na neki način osjećaju frustrirano. Neke se osjećaju neželjeno, neshvaćeno ili nesretno pa traže nekoga s kime će doživjeti neku vrstu uzbuđenja. Mnoge žene koje su priznale prevaru tvrdile su kako njihovi razgovori s partnerom prije nevjere nikad nisu ništa promijenili nabolje, no oni bi počeli obraćati pažnju tek nakon što bi saznali za nevjeru.

No pitamo se, nakon što je povjerenje poljuljano, hoće li ta nova pažnja stvari okrenuti na bolje?

Piše: Andrea Holi
06.11.2017. 21:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh