« Seks
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
OPA!

6 karakternih osobina preljubnika

Ako ste ih već uhvatili u laži, to definitivno nije dobar pokazatelj, jer tko zna koliko vam to puta nije uspjelo...

Možete li ga prepoznati?
Možete li ga prepoznati? (Pexels)
Više o

osobine

,

karakter

,

preljubnici

Rade od jutra do mraka, ne daj Bože da bi ostavili svoj telefon vama na dohvat ruke i bježe od intimnosti - to je ponašanje za koje sa sigurnošću možemo reći da ukazuju na prevaru.
No postoje i oni suptilniji koje tek trebamo naučiti čitati...

1. Sklonost očijukanju - neke osobe osjećaju toliku potrebu za dokazivanjem svoje vrijednosti i poželjnosti, da ih ni monogamna veza ne može spriječiti da izmjenjuju poglede ili čak dodire s osobama s kojima nisu u vezi. Onaj tko očijuka s drugim, a to ni ne pokušava sakriti, vrlo će se vjerojatno odlučiti i za neki ozbiljniji korak - u krivom smjeru.

2. Pohlepa - ako komentiraju kako bi u svakom trenutku mogli naći "bolje" od vas, vjerojatno će se prije ili kasnije zaista uputiti u potragu...

3. Zaokupljenost sobom - mnogi se stručnjaci slažu da preljubnici pokazuju mnoge karakteristike narcisiszma. Ako vaš partner konstantno traži pažnju, pohvale ili priča o sebi, moguće je da će to isto tražiti i izvan veze kako bi zadovoljio potrebu da mu se dive i da se osjeća potrebno.

4. Prevara - ne govorimo samo o fizičkom odnosu s drugom osobom, iako je i to očigledan pretkazivač budućosti. Ako ste nekoga uhvatili u bilo kakvoj vrsti ozbiljne laži, ta vas je osoba na neki način već prevarila. Jeste li sigurni da neće opet?

5. Nesigurnost - ponekad prevari vodi nečija opsesivna i nezdrava potreba za pažnjom. Nesigurni ljudi žive u konstantnom strahu da nisu dovoljno dobri za partnera i da će i on ostaviti, pa se okreću prevari kako bi stvorili plan B.

6. Optužbe - psiholozi tvrde da osobe koje varaju često postaju paranoične jer vjeruju da i njihov partner razmišlja na isti način - da bude nevjeran. Ako vaš partner ima nekontrolirane ljubomorne ispade ako čuje da razgovarate s kolegom s posla i optužuje vas za nešto što niste skrivili, možda vam zapravo time poručuje nešto o sebi.

Piše: Andrea Holi
07.11.2017. 21:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh