« Seks
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
PRIPAZITE!

Previše ste samosvjesni tijekom seksa? Što učiniti?

Seks puno govori o tome tko smo i što želimo i izvan kreveta, a postoje neke stvari koje jednostavno moramo znati

Kako biti zadovoljan u svojoj koži?
Kako biti zadovoljan u svojoj koži? (Pexels)
Više o

seks

,

samosvijest

,

samouvjerenost

Tjelesna intimnost može potaknuti cijeli niz nesigurnosti i emocija. Seks nas može natjerati da se osjećamo nesigurnima, ranjivima ili nas ispuniti sumnjama koje se ne javljaju kad smo obučeni. Takve su misli potpuno normalne, no niz stručnjaka svejedno nudi savjete koji ih mogu ublažiti. 

1. Spavajte samo s ljudima s kojima se osjećate ugodno

U moderno doba, moderna su i nova pravila, a među njima je zasigurno i ono da je seks za jednu noć nešto sasvim normalno. No noć provedena s osobom koju uopće ne poznajete uvelike povećava šanse da ćete se osjećati nervoznije i samosvjesnije. Dakako, na vama je kako će se zabavljati, no imajte na umu da vam možda više odgovara intimnija vrsta veze.

2. Ne vjerujte društvenim pravilima i obavezno komunicirajte

S jedne nas strane zapljuskuju savjetima o tome kako bi seks trebao izgledati, a s druge je u nekim kulutrama tema seksa i dalje tabu tema kojoj nema mjesta u "pristojnom" razgovoru. 

Asha Sawhney sa Sveučilišta Northwestern upozorava da se ne bismo trebali dati uvjeriti da je normalno nešto zbog čega se osjećamo neugodno, niti se odreći nečega što želimo jer drugi to ne smatraju normalnim. Svatko je odgovoran za svoju seksualnost, i samo bi o njoj trebao brinuti.

3. Seks puno govori o tome tko smo i što želimo

Ako znate što želite i volite u krevetu, vjerojatno ste samopouzdaniji i izvan njega. No vrijedi i obrnuto. Ako ste samopouzdana osoba jasnih ciljeva, zasigurno imate bistriju sliku o tome što tražite od partnera među plahtama. Kada to s partnerom i podijelite, na dobrom ste putu da budete zadovoljni u krevetu i izvan njega.

4. Slušajte svoj tijelo i osjećaje

Ako se tijekom odnosa javi bilo kakva sumnja, odmah biste morali djelovati kako biste bili sigurni da ne činite nešto što ne želite, govori Asha. Možda je problem u emocijama zaostalim iz prošlih iskustava ili trenutni partner radi nešto što vam ne odgovara. Kako god bilo, najbolje se na trenutak zaustaviti s aktivnošću u kojoj sudjelujete i razmisliti želite li uopće nastaviti. 

Piše: Andrea Holi
05.11.2017. 21:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh