« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
PROBLEM

Zašto žene gube kosu?

Čisto da znate, ako gubite kosu, samo ste jedna od mnogih žena koje se muče s istim problemom

Ispadanje kose uvijek je znak nekog medicinskog problema
Ispadanje kose uvijek je znak nekog medicinskog problema (Shutterstock)
Više o

žene

,

štitnjača

,

ispadanje kose

,

alopecija

Muškarci su obično ti kojima u određenom dobu kosa počne napuštati glavu, no ima i priličan broj žena koje muči isti problem. Razlika je u tome da bi žene kojima se to događa trebale obavezno posjetiti liječnika kako bi se ustanovilo u čemu je stvar.

Među najčešće razloge za gubitak kose spadaju niske razine željeza u krvi, radilo se o anemiji ili ne. Preporučuje se posjet liječniku kako bi se ustanovio razlog gubitka željeza i zatim odredila terapija, koja bi za posljedicu trebala imati i prestanak ispadanja kose.

Jednako tako, ispadanje kose mogu uzrokovati problemi sa štitnjačom, no kako ima i alarmantnijih upozorenja da nešto ne štima s tom žlijezdom, liječnici će riješiti problem.

Hormonalne promjene dovode i do opadanja kose, radilo se o promjenama nakon trudnoće ili nakon menopauze, a u oba slučaja ćete ionako dobiti neku hormonsku terapiju koja će zaustaviti ispadanje. 

Uzimanje vitamina i minerala u raznim dodacima odavno je prokazano kao prilično rizična metoda očuvanja zdravlja, a ako pretjerate s vitaminom A ili selenom, jedna od prvih stvari koja će vam to pokazati je upravo ispadanje kose.

Sve u svemu, kod žena opadanje kose uvijek ima neki razlog koji je zabrinjavajuć, stoga se stvarno preporučuje liječnički pregled koji će otkriti pravi uzrok problema. 

20.04.2013. 16:03:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    eduard
    20.04.2013. 22:46
    Mojoj dragoj (55), počela je jako ispadati kosa, pa je prošla sve preglede gore nabrojene i ništa...slučajno sam otkrio preko članka u novinama o zabranjenim supstancama u bojama za kosu /žena se boji da pokrije sijede/. Više zabranjenih supstanci bilo je u toj boji koja se kod nas uredno prodaje, a EU su zabranjene. Promjenom boje ispadanje ne da je prestalo nego se kosa progušćala, oporavila!!! Naravno da je presretna jer ima lijepu kosu!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh