Metro-portal.hr

objavljeno 20.04.2013. 16:03:00
PROBLEM

Zašto žene gube kosu?

Čisto da znate, ako gubite kosu, samo ste jedna od mnogih žena koje se muče s istim problemom

Ispadanje kose uvijek je znak nekog medicinskog problema
Ispadanje kose uvijek je znak nekog medicinskog problema (Shutterstock)

Muškarci su obično ti kojima u određenom dobu kosa počne napuštati glavu, no ima i priličan broj žena koje muči isti problem. Razlika je u tome da bi žene kojima se to događa trebale obavezno posjetiti liječnika kako bi se ustanovilo u čemu je stvar.

Među najčešće razloge za gubitak kose spadaju niske razine željeza u krvi, radilo se o anemiji ili ne. Preporučuje se posjet liječniku kako bi se ustanovio razlog gubitka željeza i zatim odredila terapija, koja bi za posljedicu trebala imati i prestanak ispadanja kose.

Jednako tako, ispadanje kose mogu uzrokovati problemi sa štitnjačom, no kako ima i alarmantnijih upozorenja da nešto ne štima s tom žlijezdom, liječnici će riješiti problem.

Hormonalne promjene dovode i do opadanja kose, radilo se o promjenama nakon trudnoće ili nakon menopauze, a u oba slučaja ćete ionako dobiti neku hormonsku terapiju koja će zaustaviti ispadanje. 

Uzimanje vitamina i minerala u raznim dodacima odavno je prokazano kao prilično rizična metoda očuvanja zdravlja, a ako pretjerate s vitaminom A ili selenom, jedna od prvih stvari koja će vam to pokazati je upravo ispadanje kose.

Sve u svemu, kod žena opadanje kose uvijek ima neki razlog koji je zabrinjavajuć, stoga se stvarno preporučuje liječnički pregled koji će otkriti pravi uzrok problema. 

20.04.2013. 16:03:00
http://metro-portal.hr/zasto-zene-gube-kosu/77682/