« Seks
objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana
HEH

Zašto vam se ne da seksati?

U zadnje vrijeme osjećate kako jednostavno nemate snage niti želje za seks s partnerom? Nije to rijetko...

Ono kad vam ne ide...
Ono kad vam ne ide... (Arhiva)
Više o

seks

,

nedostatak seksa

,

manjak želje

Manjak seksa obično počnu primjećivati muškarci koji, bili oni supernabrijani ili ne moraju to kao slučajno spomenuti pred ljudima, no nije to tako jednostavo.

Bilo bi, kad ne bi bilo raznoraznih okolnosti i problema koji se najčešće kriju pred drugim ljudima, a zapravo bi ih trebali reći otvoreno.

Evo, recimo, 5 problema koji su potpuno opravdani...

Bolest štitnjače - hipotireoza je stanje u kojem štitnjača ne radi dovoljno zbog čega može doći do seksualne disfunkcije. Zbog ometanja proizvodnje hormona, neke žene dožive vaginalnu suhoću zbog kojeg je seksualni odnos neugodan. Iako ovo stanje manje pogađa muškarca, svejedno može uzrokovati preuranjenu ili zakašnjelu ejakulaciju.

>> Znakovi horoskopa i nedostatak seksa >>

Lijekovi - određeni lijekovi također mogu utjecati na libido, a posebno ako osoba uzima nekoliko terapije. Lijekovi za depresiju, kontracepcijske tablete, opioidni analgetici i antihistaminici mogu uzrokovati nuspojave povezane sa smanjenom željom za seksom, tvrdi Prevention. Naime, neki utječu na disbalans hormona pa osobe teže dosežu orgazam i imaju promjene u raspoloženju. Potrebno je iskreno razgovarati s liječnikom kako biste pronašli bolju opciju.

Menopauza - "Za vrijeme menopauze dolazi do smanjene proizvodnje estrogena zbog čega dolazi do valunga, znojenja i vaginalne suhoće - sve to može ometati motivaciju za seksom", navode iz Sjevernoameričkog udruženja za menopauzu. Uz to, može doći do smanjene proizvodnje testosterona s godinama. Manjak tog hormona uzrokuje niski libido i kod muškaraca i kod žena.

>> Što ženama radi nedostatak seksa >>

Pušenje i alkohol - pretjerani unos alkohola i cigareta tijekom dužeg perioda može utjecati na libido pa i impotenciju. Alkohol također smanjuje šanse za trudnoću, a posebno kod žena koje već imaju problema s plodnošću. Smanjenje pušenja i ispijanja alkoholnih pića te kvalitetniji način života može drastično pozitivno utjecati na libido

Stres i umor - stalan osjećaj zabrinutosti i previše posla može štetiti i ženama i muškarcima kad govorimo o libidu. Umor također može uzeti maha na libidu. "Mnoge su žene zadovoljne svojim vezama i seksom, ali su jednostavno preumorne i pod stresom da bi osjećale želju za spolnim odnosom", objasnila je Laurie Mintz, profesorica psihologije.

>> Što će nedostatak seksa učiniti vašem zdravlju? >>

Sve u svemu, tek kad znate cijelu priču onda možete govoriti o njoj....

20.11.2021. 21:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    20.11.2021. 22:26
    Oni koji.su bezivotni
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh