« Seks
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
APSTINENCIJA

Što ženama radi nedostatak seksa

Muškarci su obično prvi koji će se pobuniti kad osjete da im je seksa premalo, no jednako bi trebale reagirati i žene kojima apstinencija prilično škodi

Manjak seksa loš je za žene
Manjak seksa loš je za žene (Arhiva)
Više o

depresija

,

seks

,

manjak seksa

,

tjeskoba

,

apstinencija

Seks je ženama nužno potreban kao i muškarcima, koji su obično glasniji kad smatraju da im ga nedostaje. No, manjak seksa će i ženama stvoriti raznorazne probleme ...

Depresija - što duže traje apstinencija, žene su depresivnije. Istini za volju, seks nije jedini razlog, već nedostatak fizičkog kontakta koji žene obožavaju, a i nedostatak sperme koja je inače puna melatonina, oksitocina i serotonina, hormona koji snažno djeluju u dodiru s kožom partnerice.

Pad imuniteta - možda zvuči čudno, ali manjak seksa uzrokuje i manje kontakta s raznim bakterijama kroz poljupce i penetraciju, što je loše za imunitet, kao i manjak kemijskih spojeva koji se oslobađaju tijekom seksa.

Prekid veze - logičan kraj perioda apstinencije, ponekad i jedini moguć, jer čak 60 posto žena želi partnera čiji je libido veći od nijhovog. Ako nije tako, veza teško može opstati.

Tjeskoba - nedostatak seksa uzrokuje i nedostatak oksitocina, hormona bliskosti koji se otpušta tijekom orgazma, a to vodi izravno u tjeskobu.

Što reći osim - trk pod plahte s partnerom!

20.11.2015. 22:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh