« Život
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
NAJDRAŽI ...

Zašto trebamo voljeti sebe

Voljeti sebe je moguće i bez narcisoidnosti, a sva je sila istraživanja pokazala da je to izuzetno dobro za kvalitetan život i mentalno zdralje

Sliku svoju ljuubim :)
Sliku svoju ljuubim :) (Arhiva)
Više o

samopouzdanje

,

odrastanje

,

narcisoidnost

,

sazrijevanje

,

voljeti sebe

Voljeti sebe ne znači nužno da ste samoljubivi i narcisoidni, pokazuje niz recentnih istraživanja koja tvrde da razvijena svijest o vlastitoj vrijednosti može biti vrlo korisna za osobu, naravno, u slučaju da se radi o umjerenom ponašanju temeljenom na realnim očekivanjima. 

Naime, zdrava narcisoidnost u kasnijoj tinejdžerskoj dobi pomaže u osamostaljivanju i postizanju neovisnosti od roditelja u ranim dvadesetim, što bi trebao biti cilj svakog čovjeka sa zdravim pristupom životu. 

>> Ojačajte svoje samopouzdanje u sedam dana >>

Uz to, takav je pristup dobar za zdravlje, jer osobe koje više cijene samoga sebe obraćat će više pažnje na svoje zdravlje, rano će usvojiti postulate zdrave prehrane i tjelovježbe i brinut će se o svom izgledu.

>> Što nam daje samopouzdanje >>

Viša razina samopoštovanja jedna je od posljedica zdrave doze narcisoidnosti, što u pravilu smanjuje razine stresa i stvara osnove za sretniji život, a istovremeno vrše pozitivan utjecaj na okolinu.

>> Kako samopouzdanje utječe na vašu vezu >>

Na kraju, osobe s više samopoštovanja imaju kvalitetnije veze koje su temeljene na međusobnom uvažavanju, pa imamo samo jedan savjet - volite sami sebe kako biste mogli voljeti druge.

04.08.2014. 11:18:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh