« Žene
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Kako samopouzdanje utječe na vašu vezu

Čim nam samopouzdanje padne na niske grane, u vezi počinju problemi koji se teško mogu prevladati bez puno rada na sebi

Samopouzdanje može graditi vezu, a nedostatak će je srušiti
Samopouzdanje može graditi vezu, a nedostatak će je srušiti (Arhiva)
Više o

ljubav

,

veze

,

samopouzdanje

Samopouzdanje je vrlo važan element svake veze, jer samo ljudi sigurni u sebe mogu u potpunosti prihvatiti partnera i vjerovati mu u svim situacijama, što će dati pravu kvalitetu vezi.

No, kad nekome od partnera samopouzdanje padne zbog stresa i napetih situacija na poslu, primjerice, trenutno postaje osjetljiviji na sve što partner kaže ili napravi i veza počinje kliziti u slijepu ulicu.

Naime, osobe s manjkom samopouzdanja svaku malo snažniju gestu partnera tumači tragičnom i neprihvatljivom, no kako se nemaju hrabrosti suočiti s istinom, polako tonu u depresiju i postaju izuzetno zahtjevni.

Tako se par uskoro nađe u začaranom krugu - partner postaje zbunjen, što ga još više udaljava od vas i tjera vas u dublju depresiju, a međusobna komunikacija postaje sve gora i gora.

U takvim je situacijama jedino moguće rješenje promjena stava i povratak samopouzdanja, što nije lako, ali je izvedivo. Krenite malim koracima - promjena frizure, načina šminkanja, stila odijevanja ... ništa drastično, no ipak novo.

Svaki će vam psiholog reći da je shopping idealan način podizanja samopouzdanja, pa provjerite i sami - bit će dovoljne i dvije majice u dva dućana da se počnete osjećati potpuno drugačije.

Stoga, navalite - rad na sebi nekad može biti i zabavan, a sigurno će vam spasiti vezu.

24.03.2014. 21:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh