« Život
objavljeno prije 10 godina
SITNICE

Što nam daje samopouzdanje?

Na samopouzdanje najviše utječu mala, svakodnevna veselja a ne senzacionalan uspjeh na poslu ili zarađene gomile novaca, no ipak postoje razlike među spolovima

Samopouzdanje je krhka biljka
Samopouzdanje je krhka biljka (FreeDigitalPhotos)
Više o

žene

,

samopouzdanje

,

muškarci

,

raspoloženje

,

razlike među spolovima

Samopouzdanje je jedna od karakteristika koji bi svi željeli imati, i to baš onu potrebnu količinu koja neće preći granicu, napuhati ego kao balon i postati bahatost. Vjerovali ili ne, to i nije tako teško jer samopouzdanje najbolje potiču male stvari, a ne uspjeh na poslu ili velike količine novaca, kako se često misli.

Naravno, i ovdje postoje prilično velike razlike među spolovima, pa da vidimo što kažu istraživanja kako spolovi dižu samopouzdanje sitnicama.

Što diže samopouzdanje muškarcima? Na prvom je mjestu u anketama sunčan dan, a nakon njega dolazi svježe obrijano lice (iako je dokazano da žene najviše vole trodnevnu bradu, muškarcima je glatko lice odlična stvar). 

>> Kako samopouzdanje utječe na vašu vezu >>

Slijedi novo odijelo, zatim svježe oprani zubi pa aftershave ugodnog mirisa. Može se zaključiti da je muškarcima, ustvari, izgled na prvom mjestu kad se pogleda Top 5 stvari koje dižu samopouzdanje.

Tek na šestom mjestu nalazi se pohvala na poslu, odmah iza nje je nova frizura, a začuđujuće visoko osmo mjesto pripalo je spavanju na čistoj posteljini. Top 10 zatvaraju učenje nove vještine i pristanak potencijalne partnerice na izlazak.

Ženski popis je prilično sličan, no s potpuno različitim poretkom i nekoliko ključnih razlika. Tako je prvo mjesto zauzela nova frizura, sunčan dan i ženama je jako drag pa je stigao na drugo mjesto, da bi na trećem pronašli - šetnju u visokim potpeticama.

>> Kako žene podižu samopouzdanje >>

Učenje nove vještine na visokom je četvrtom mjestu, a hedonizam probija iz plasmana rezervacije odmora na peto mjesto. 

Slijedi niz sitnica vezanih za izgled, pa su tako obrijane noge (pandan muškom obrijanom licu) na 6. mjestu, dobar ruž za usne je sedmi, dok je sjajan ten začuđujuće nisko, tek na osmom mjestu.

Mala crna haljina potvrdila je svoju važnost ulaskom u Top 10 i to na deveto mjesto, dok listu zatvara skupi parfem.

>> Ojačajte svoje samopouzdanje u 7 dana >>

01.06.2014. 09:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh