Zašto trebamo jesti rajčice
Rajčica je namirnica koja je prepuna spojeva izuzetno korisnih za naš organizam, pa vrijedi podsjetiti što nam sve daje
Rajčice su gotovo obavezan sastojak svakog ljetnog obroka, što u salatama, što u raznim umacima, a osim sjajnog okusa imaju i nevjerojatno blagotvoran učinak na naše zdravlje koji vrijedi dobro poznavati.
Rajčice pomažu kod upala likopenom, sastojkom sa snažnim protuupalnim djelovanjem koji se najbolje aktivira i probavlja kad je rajčica skuhana, stoga, provjerite po kući bakine recepte za slasne umake.
>> 5 skrivenih, a korisnih učinaka rajčice >>
Uz to, smanjuje opekline od sunca redovitom konzumacijom, a ima i odličan učinak na vašu kosu - vitamin A učinit će je jačom i sjajnijom. Vitamin A sjajan je i za zdravlje očiju, a istraživanja su pokazala da rajčice pomažu i onima koji već nose naočale.
>> Kuhanim rajčicama protiv smrtonosnih bolesti >>
Rajčice su pune kalija koji će pomoći pri reguliranju i snižavanju krvnog tlaka, a već spomenuti likopen snižava loš kolesterol i podiže dobar, što je dokazano brojnim istraživanjima.
Na kraju, rajčice će vam pomoći i da bolje spavate, ponovno pomoću likopena i uz asistenciju vitamina C.
>> Rajčicom do lijepog i svježeg izgleda >>
Stoga, nabavite domaće rajčice i krenite!
Novi komentar