« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
MLJAC

Tekućom dijetom do zavidne linije

Tekuća dijeta zahtijeva pažljivu pripremu, planiranje dnevnih obroka i nabavku svih potrebnih sastojaka, ali je izuzetno učinkovita

Pažljivo pripremite sve potrebno
Pažljivo pripremite sve potrebno (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

najbolja dijeta

,

tekuća dijeta

,

smoothie

,

povrtni sokovi

,

sokovi od povrća

Dijeta je najtraženiji pojam na Googlu u ovo doba godine kad se pokušavamo u zadnji čas dotjerati za plažu.

Kako nam slijede vrućine koje odmah ubijaju volju za kuhanjem, možda i najbolji izbor za početak je tekuća dijeta, koja će vam velikim količinama vode i sokova od prirodnog voća i povrća očistiti organizam od toksina i napuniti energijom. 

Maksimalno trajanje ovakve dijete trebalo bi biti tjedan dana, a najvažniji dio je planiranje i priprema. Naime, ako vam nedostaju sastojci, puno je vjerojatnije da ćete odustati i vratiti se nezdravoj prehrani. 

>> Ublažite posljedice stresa sokovima >>

Dijeta se sastoji od pet obroka raspoređenih tijekom dana, a za doručak je najbolje napraviti smoothie s bananom, bobičastim voćem i jabukom koji će vam dati dovoljno snage za početak dana. 

Jutarnji međuobrok neka bude čaša vode s iscijeđenom lubenicom i limunom, dok za ručak slijedi povrtni miks - poriluk, celer, rajčica, mrkva, brokula. Neka i popodnevni međuobrok bude povrtni, lagana juhica bit će sjajan odabir, a za večeru napravite miks voća i povrća - mrkva i repa najbolje idu uz voće, pogotovo ove mlade slatke mrkve koje se mogu nabaviti na svakoj tržnici.

>> Sve dobrobiti i koristi voćnih sokova >>

Stručnjaci naglašavaju važnost pravovremene nabavke svih potrebnih namirnica za sljedeća dva dana, a s okusima se možete igrati koliko želite - pripazite samo da svaki dan mijenjate recepte za voćne dijelove obroka kako bi vam novi okusi dali podstrek da izdržite. 

28.06.2014. 10:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh