« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
ZNATE LI?

Zašto treba jesti bananu dnevno?

Preporuka je banana do dvije dnevno jer prevelike količine mogu doprinijeti debljanju ili dovesti do manjka nekih drugih tvari u organizmu

Jedna banana svaki dan!
Jedna banana svaki dan! (Arhiva)
Više o

vitamini

,

hranjive tvari

,

banane

Banane su pune vitamina i hranjivih tvari, a ako se jedu svaki dan, pomažu održavanju zdravlja i poboljšavaju opće stanje organizma.

Naravno, ne treba pretjerivati. Preporuka je banana do dvije dnevno jer prevelike količine mogu doprinijeti debljanju ili dovesti do manjka nekih drugih tvari u organizmu.

Ovo su koristi od svakodnevne konzumacije banane...

Bogata je kalijem koji je dobar za srce - poznata je činjenica da su banane bogate kalijem, no jeste li znali da je on dobar za srce? Većina ljudi ne unosi dovoljne dnevne količine kalija u organizam što ponekad utječe na krvni tlak i zdravlje općenito.

Donosi koristi i za vid - nacionalni institut za zdravlje navodi da banane sadrže vitamin A koji štiti oči, održava normalan vid i poboljšava vid noću. Stoga je to još jedna korist od ovog voća, prenosi Eat This.

Doprinosi gubitku kilograma - budući da su bogate bjelančevinama i vlaknima banane će vas zasititi i dulje vrijeme održati osjećaj sitosti iako ste s jednom bananom unijeli samo stotinjak kalorija.

Podiže energiju - ako jedete bananu prije ili poslije tjelovježbe, ona je odličan alat za podizanje energije. Istraživanje provedeno na biciklistima pokazalo je da im banana tijekom maratonskih utrka donosi više koristi od primjerice energetskog pića.

Pomažete probavnom sustavu - banane među ostalim sadrže rezistentni ili otporni škrob koji hrani crijevne bakterije i održava crijevnu mikrobiotu. Tako pomaže održavanju zdravlja probavnog sustava.

Pomaže za probleme s kožom - zahvaljujući vitaminima i mineralima u banani koji potiču razinu kolagena, banana itekako može biti dobra za vas ako imate problema s kožom, bez obzira radi li se o borama, aknama ili suhoj koži.

12.12.2020. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.12.2020. 17:20
    najdrae voce volim i u smoothie s mlijekom odmah dobijem snagu
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh