« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
NAVALITE

Zašto treba biti u dobroj formi?

Pacijenti koji su u dobroj tjelesnoj formi imaju manji rizik za srčani udar i smrt od bilo kojeg uzroka, potvrdilo je najnovije istraživanje

Svaki dan vježbajte, druge vam nema :)
Svaki dan vježbajte, druge vam nema :) (Arhiva)
Više o

tjelovježba

,

vježbanje

,

dobra forma

Vježbanje nam je svima tlaka, željeli mi to priznati ili ne, jer samo vrlo, vrlo mali dio ljudi to gotovo svakoga dana odrađuje s istinskim veseljem i užitkom. Ostali se trude, no u glavi im stalno titra pitanje - treba li meni ovo?

Da, treba, kažu stručnjaci, a razlog je jednostavan - živjet ćete duže i kvalitetnije. Istraživanje provedeno na uglednom sveučilištu Johns Hopkins pokazalo je da je dobra tjelesna forma povezana i s 40% manjim rizikom za smrt nakon prvog pretrpljenog srčanog udara.

Novi su nalazi utemeljeni na podacima prikupljenima od oko 2000 osoba prosječne dobi 62 godine. Sudionicima istraživanja je razina tjelesne forme provjerena na nizu testova te ocijenjena na ljestvici od 1 do 12 bodova.

Svako poboljšanje rezultata za 1 bod je bilo povezano s dodatnim 8%-tnim smanjenjem rizika za smrt nakon prvog srčanog udara.

Naročito je važno tinejdžere dovesti u dobru formu, jer su loša tjelesna forma ili višak kilograma kod tinejdžera su povezani s 50-100% većim rizikom za hipertenziju u srednjoj životnoj dobi.

Stoga, krenite i ne zaustavljajte se!

19.02.2016. 11:33:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh