« Seks
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
HE HE

Zašto su noćne erekcije dobra stvar?

Ne radi se o seksi snu ili tome da je nekako došlo do nadržaivanja penisa za vrijeme spavanje, već jednostavno o živčanom sustavu

Ovo je znak da ste zdravi :)
Ovo je znak da ste zdravi :) (Arhiva)
Više o

spavanje

,

erekcija

,

noćna erekcija

Jeste li se u zadnje vrijeme probudili usred noći, a vaš mali prijatelj stoji uspravno i ponosno? Ako jeste (nadamo se da jeste), vjerojatno ste se pokušali sjetiti što ste to tako seksi sanjali da je malac podigao glavu - no, to je najvjerojatnije samo bio signal da vam tijelo radi besprijekorno.

Naime, vjerovali ili ne, normalno je da muškarac doživi erekciju tri do peta puta za vrijeme sna.

Do erekcije dolazi nadraživanjem parasimpatikusa odnosno kada osjetite, vidite ili čujete nešto što vas uzbuđuje dio mozga šalje neurotransmitere. Dolazi do širenja krvnih žila i dotok krvi u spolovilo se povećava. 

U snu je ovaj dio mozga aktivniji zbog čega se tijelo opušta i rad srca usporava, ali i pojavljuje erekcija u snu.

Dakle, ne radi se o seksi snu ili tome da je nekako došlo do nadržaivanja penisa za vrijeme spavanje, već jednostavno o živčanom sustavu. Međutim, ovo pomaže u 'održavanju' muškog spolovila. Zahvaljujući vježbi za vrijeme sna tkivo ostaje meko i rastezljivo. 

Ako erekcija u snu uvijek izostane, odnosno vrlo je rijetka pojava možda signalizira da vaše tijelo ne funkcionira kako treba, a posjet liječniku ne bi bio na odmet. Stanja koja se vežu uz izostanak erekcije su depresija, anksioza, nizak testosteron i drugo.

04.03.2019. 21:40:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    13.03.2019. 09:44
    meni se ujutro diže
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh