« Život
objavljeno prije 8 godina
BLJAK!

Zašto su hamburgeri loša hrana? Evo dokaza!

Otkriveni su i propusti u standardima sigurnosti i kvalitete prehrane - u skoro četvrtini vegeterijanskih hamburgera pronađeni su tragovi govedine

Ako ste do sada jeli hamburgere ... više nećete!
Ako ste do sada jeli hamburgere ... više nećete! (Shutterstock)
Više o

nezdrava hrana

,

DNK

,

hamburgeri

Hamburgeri su prva stvar koja padne na pamet kad se govori o nezdravoj hrani, a najnovije istraživanje jedne američke tvrtke za kontrolu hrane dali su rezultate koji ovakvom stavu daju za pravo - u američkim hamburgerima pronađeni su DNK štakora i ljudi.

Ispitivano je 258 uzoraka hamburgera, otkrivena su dva slučaja prisustva mesa u vegeterijanskim proizvodima, a u tri su pronađeni tragovi DNK štakora. U jednom slučaju, riječ je bilo i o ljudskoj DNK.

U istraživanju su naglasili da je najvjerojatniji uzorak prisustva ljudskog DNK dlaka koža ili nokat koji su umiješani s mesom tijekom proizvodnog procesa.

Otkriveni su i propusti u standardima sigurnosti i kvalitete prehrane. Naime, u skoro četvrtini vegeterijanskih hamburgera pronađeni su tragovi govedine, a u jednom od burgera od crnog graha uopće nije bilo tog sastojka.

Problem je nastao i kod toga što je u 4,3 posto testiranih hamburgera pronađen patogeni DNK koji može izazvati razna oboljenja i trovanje hranom.

11.05.2016. 18:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh