Metro-portal.hr

objavljeno 11.05.2016. 18:04:00
BLJAK!

Zašto su hamburgeri loša hrana? Evo dokaza!

Otkriveni su i propusti u standardima sigurnosti i kvalitete prehrane - u skoro četvrtini vegeterijanskih hamburgera pronađeni su tragovi govedine

Ako ste do sada jeli hamburgere ... više nećete!
Ako ste do sada jeli hamburgere ... više nećete! (Shutterstock)

Hamburgeri su prva stvar koja padne na pamet kad se govori o nezdravoj hrani, a najnovije istraživanje jedne američke tvrtke za kontrolu hrane dali su rezultate koji ovakvom stavu daju za pravo - u američkim hamburgerima pronađeni su DNK štakora i ljudi.

Ispitivano je 258 uzoraka hamburgera, otkrivena su dva slučaja prisustva mesa u vegeterijanskim proizvodima, a u tri su pronađeni tragovi DNK štakora. U jednom slučaju, riječ je bilo i o ljudskoj DNK.

U istraživanju su naglasili da je najvjerojatniji uzorak prisustva ljudskog DNK dlaka koža ili nokat koji su umiješani s mesom tijekom proizvodnog procesa.

Otkriveni su i propusti u standardima sigurnosti i kvalitete prehrane. Naime, u skoro četvrtini vegeterijanskih hamburgera pronađeni su tragovi govedine, a u jednom od burgera od crnog graha uopće nije bilo tog sastojka.

Problem je nastao i kod toga što je u 4,3 posto testiranih hamburgera pronađen patogeni DNK koji može izazvati razna oboljenja i trovanje hranom.

11.05.2016. 18:04:00
http://metro-portal.hr/zasto-su-hamburgeri-losa-hrana-evo-dokaza/98075/