« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
NAPREDAK?

Zašto smo sve deblji i bolesniji

Paradoksalno zvuči da je napredak čovječanstva donio mobitele i sonde na kometama, kao i KFC, McDonalds i Starbucks

Kakve grozote jedemo
Kakve grozote jedemo (Shutterstock)
Više o

debljina

,

nezdrava prehrana

,

unos šećera

,

unos soli

,

gluten

,

GMO

,

Monsanto

Pretilost i bolesti haraju zemaljskom kuglom jednako kao i glad, a uzrok je jednostavan - loša prehrana. Dok se siroti Afrikanci nemaju čime hraniti zbog interesa velikih sila za eksploatacijom rudnih bogatstava Crnog kontinenta, ostatak ljudske populacije uglavnom jede - smeće.

Paradoksalno je da je napredak čovječanstva donio mobitele, cjepiva protiv smrtonosnih bolesti i toplu vodu u stanovima, dok je s druge strane na najboljem putu da potpuno uništi bilo kakav oblik zdrave prehrane i kao modernu prehranu na televiziji gledamo McDonalds, KFC i slične lance apsolutno nezdrave hrane

>> Kako nas nezdrava hrana čini nesretnima >>

Business Insider analizirao je koliko se promijenio način prehrane u zadnja dva stoljeća i došao je do, blago rečeno, šokantnih zaključaka. Tako je unos šećera u zadnjih 160 godina višestuko porastao, na nevjerojatnih 67 kilograma rafiniranog šećera po glavi stanovnika godišnje u zapadnim zemljama. Posljedice znamo - metabolički sindrom, dijabetes tipa 2, povišen kolesterol, otpornost na inzulin, rak ...

Najviše se tog šećera krije u gaziranim pićima i sokovima, pa ne čudi da unosimo 400 kalorija dnevno više nego prije samo 40 godina. Istovremeno, umjesto prirodnih masnoća koristimo rafinirana biljna ulja koja izazivaju upale zbog visokog udjela omega-6 nezasićenih kiselina, a kako primjerice Amerikanci koriste najviše sojinog ulja ne čudi da su pretila nacija - od njega im dolazi 7 posto dnevnog unosa kalorija.

>> WHO traži porez na nezdravu hranu >>

Maslac od mlijeka zamijenili smo nezdravim margarinom čije transmasne kisline povećavaju rizik od srčanih bolesti.

Pala je konzumacija jaja, a i ona koja jedemo su većinom proizvedena na nezamislivo grozne načine, pšenica se potpuno promijenila - ima 60 puta više glutena, a nekoliko puta manje magnezija, cinka i željeza od starih vrsta.

Najgore od svega je činjenica da jedemo nevjerojatne količine visokoprocesirane hrane pune štetnih sastojaka, uz proizvode s niskim udjelom masti koji su čista prevara prepuna šećera i aditiva.

>> Potrebno je smanjiti broj reklama za nezdravu hranu >>

Za to vrijeme na poljima se uzgajaju Monsantove monstrum-biljke koje našem tijelu nanose golemu štetu, a prirodi još veću .... pa vi gledajte u bolju budučnost

 

13.11.2014. 16:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh