« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
ZZZ

Zašto se trebamo dobro naspavati?

Kad ujutro dođete na posao i izgledate kao da vas je upravo prožvakalo i ispljunulo nešto poput T-rexa, svima je jasno da se niste naspavali

Ne uskraćujte si san
Ne uskraćujte si san (Arhiva)
Više o

spavanje

,

ljepota

,

san

,

zdrav san

Zdrav san jedna je od najvažnijih stvari u životu, kako za zdravlje, tako i za ljepotu, no pravila po tom pitanju nema baš puno - nekim je ljudima dovoljno tek par sati sna, dok će drugi glavama gađati štokove cijeloga dana ako nisu odvalili barem osam sati.

Ma kakve mi navike i potrebe imali, neupitno je da se trebamo naspavati kako bismo regenerirali stanice i popravili štetu koja se dogodila tijekom dana, jer se u snu luči hormon rasta kojem je upravo to zadatak.

Uz to, kvalitetan će san izbaciti toksine iz organizma, pomoći mu u borbi protiv slobodnih radikala i osnažiti naš živčani sustav, što će sve uzrokovati bolje zdravlje i ljepši izgled.

Ako vas još nismo uvjerili, evo tri najgore posljedice manjka sna:

Boležljivost - manjak sna izravno pogađa imunitet, pa se organizam ne može učinkovito boriti protiv bakterija i virusa.

Debljanje - dokazano je da ljudi koji su neispavani više žele nezdravu i masnu hranu kao odgovor tijela na manjak energije, pa nije čudo da nakon prežderavanja fast foodom dobivamo višak kilograma.

Starenje - nedovoljno vremena za izbacivanje toksina i obnovu stanica utječe negativno na naš izgled, pa osim što su bore postale vidljivije, kapci nam se pune tekućinom i izgledamo podbuhlo.

Stoga, ako mislite da je sasvim u redu ostati budan do sitnih sati kako biste pogledali par epizoda omiljene serije ili zaglibili u bespućima interneta ili igrica - razmislite još jednom.

28.02.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh